Koripallon miesten EM-turnaus siirtyy vuodella eteenpäin – Pelataan vasta syksyllä 2022 - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Koripallon miesten EM-turnaus siirtyy vuodella eteenpäin – Pelataan vasta syksyllä 2022

Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ennakoi jo aiemmin torstaina, että EM-turnaus siirtyy.
Emmi Korhonen
Päätöksen taustalla on etenkin Tokion olympialaisten siirtäminen ensi vuodelle koronaviruspandemian takia.

Koripallon miesten EM-lopputurnaus siirtyy ensi vuodelta syyskuulle 2022. Turnauksen isäntämaat ovat Saksa, Tshekki, Georgia ja Italia.

Kansainvälinen koripalloliitto Fiba kertoi torstaina kotisivuillaan, että lopputurnauksen uudet pelipäivät ovat 1.–18. syyskuuta kahden vuoden päästä.

Naisten EM-kisat pelataan ensi vuoden kesäkuussa. Miesten olympiakarsintaturnaukset on määrä pelata 22. kesäkuuta–4. heinäkuuta 2021.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ennakoi jo aiemmin torstaina, että EM-turnaus siirtyy.

Syynä ovat koronaviruspandemian takia tulevalta kesältä vuodella siirretyt jalkapallon miesten EM-kisat ja Tokion olympialaiset.

EM-koripallo olisi alkanut hyvin nopeasti olympialaisten jälkeen, ja Tokion kisat olisivat vieneet maanosan mestaruusturnaukselta huomioarvoa.

"Koripallo on olympialaisten suurin ja suosituin laji yleisurheilun kanssa", Dettmann muistutti.

Suomen miesten maajoukkueen on määrä jatkaa EM-karsintaurakkaansa marraskuun lopussa kotiottelulla Georgiaa ja vieraskamppailulla Serbiaa vastaan.

Lue lisää

Koronatartuntaketjuja seuraava mobiilisovellus käyttöön syksyllä – tilanne sairaanhoitopiireissä on rauhallinen

Peter Ingves valmistautuu erilaiseen Halmstadin juhlaviikkoon voitonnälkäisenä

EU jatkaa vääntöä ulkorajojen avaamisesta – alustavan listan mukaan matkustaminen unionin alueelle sallittaisiin 14 maasta

Intiassa jo yli puoli miljoonaa koronavirustartuntaa – määrän ennakoidaan ylittävän miljoonan ensi kuussa