Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikaupoista aloitetaan rikostutkinta –KRP:n mukaan tutkinnassa epäilynä törkeä petos - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikaupoista aloitetaan rikostutkinta –KRP:n mukaan tutkinnassa epäilynä törkeä petos

Poliisi keskittyy turvaamaan varojen takaisin saamista.
Huoltovarmuuskeskuksen entisen toimitusjohtajan Tomi Louneman tviittaama kuva Finnairin lentokoneesta, joka Suomeen erilaisia maskeja, joiden kaupantekoon rikostutkinta liittyy. LEHTIKUVA / HANDOUT / HUOLTOVARMUUSKESKUS.

Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikaupoista aloitetaan esitutkinta eli rikostutkinta, kertoo keskusrikospoliisi (KRP). Rikosnimikkeenä tutkinnassa on muun muassa epäilty törkeä petos. Keskusrikospoliisi toteaa, että esiselvityksen perusteella syytä epäillä -kynnys on ylittynyt.

Esitutkinnan keskiössä on Huoltovarmuuskeskuksen ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältö ja se, vastaako toimitus näiden sopimusten sisältöä. Tutkinta jatkuu muun muassa henkilöiden kuulemisella ja kauppoihin liittyviin asiakirjoihin perehtymisellä.

"Tässä vaiheessa tutkintaa keskitymme turvaamaan varojen takaisin saamisen", kertoo KRP:n rikostarkastaja Tomi Taskila tiedotteessa.

Keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskus on jo viime viikolla tehnyt jäädytyksiä Suomessa oleviin varoihin yli kahden miljoonan euron edestä. Jäädytykset liittyvät KRP:n mukaan tutkittavaan kokonaisuuteen, mutta poliisi ei kerro tarkempia yksityiskohtia, esimerkiksi sitä, kenen rahoista on kyse.

Keskusrikospoliisille on tehty kaksi tutkintapyyntöä, jotka liittyvät suojainkauppoihin. Toinen niiistä on tullut Huoltovarmuuskeskukselta itseltään ja toinen yksityiseltä taholta.

Lue lisää

Porvoon ja Pirkanmaan poliisiampumisista syytetyt ruotsalaisveljekset kiistävät syytteet murhan yrityksistä – syyttäjä vaatii 13 vuoden vankeutta

Keskusrikospoliisi otti vetovastuun Tornion räjähdyksen tutkinnasta

Poliisi muistuttaa jokamiehenoikeuksista: Oikeudet tuovat mukanaan myös velvollisuuksia

Porvoon poliisiampumiselle ei löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia – ruotsalaisveljesten epäillään tehneen tiedusteluja, jotta poliisi saadaan ansaan