Kotimaa

Kunta-alalle ei saatu uutta työehtosopimusta, kertoo Opetusalan ammattijärjestö

OAJ:n mukaan Tehy ja Super kaatoivat kunta-alan työntekijän sovitteluratkaisun syntymisen. JUKO esittää nyt neuvotteluja, joissa hoitoalan järjestöt eivät ole mukana.
Vuokko Piekkala antoi ratkaisuehdotuksen maanantaina. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kunta-alalle ei saatu uutta työehtosopimusta, kertoo Opetusalan ammattijärjestö Twitterissä. Sen mukaan hoitajien Tehy ja Super eivät hyväksyneet valtakunnansovittelijan toimiston maanantaina antamaa ratkaisuesitystä.

"Meillä oli tavoitteena löytää opetusalalle ja koko kunta-alalle sopimusratkaisu. Nyt eletään poikkeusaikoja, jolloin vakaus ja työrauha olisivat elintärkeitä etenkin, kun korona-aika jatkunee vielä pitkään", JUKOn ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

JUKO olisi Luukkaisen mukaan ollut valmis hyväksymään valtakunnansovittelijan ratkaisuesityksen.

"On kohtuutonta, että opetusala ei nyt päässyt eroon kiky-tunneista eikä saa kesän korvilla edes yleistä linjaa vastaavia palkankorotuksia. Neuvotteluja pitää siis jatkaa. Niissä on oltava edelleen mukana myös varhaiskasvatuksen opettajien siirto samaan sopimukseen muiden opettajien kanssa."

JUKO vaatii kuntatyönantajaa palaamaan neuvottelupöytään niiden järjestöjen kanssa, jotka ovat valmiita etsimään ratkaisua ja sopimaan.

Lue lisää

Elintarviketeollisuuteen saatiin tes-sopu

"Ei kukaan sano, että Ruotsissa tai Saksassa poljetaan työntekijöiden oikeuksia" - kokoomuksen Petteri Orpo vakuuttaa, ettei paikallinen sopiminen ole työntekijälle haitaksi

Suomen Yrittäjien kysely: Työnantajayrittäjät toivovat seuraajia Metsäteollisuuden tes-ratkaisuille

Metsäteollisuuden yritykset uudistavat työmarkkinoita harkiten