Epätietoisuus turvajärjestelyistä huolettaa koululaiskyytien kuljettajia – Ohjeistus puuttuu - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Epätietoisuus turvajärjestelyistä huolettaa koululaiskyytien kuljettajia – Ohjeistus puuttuu

Peruskoulujen lähiopetuksen alkaessa 14. toukokuuta kunnilla on vastuu oppilaiden turvallisista kuljetuksista.
Sami Karppinen
Koulukuljettajat odottavat viranomaisohjeistusta siitä, miten oppilaat ja kuljetushenkilöstö voivat välttää tarpeettomat lähikontaktit.

Linja-autoliitto ja Taksiliitto pitävät myönteisenä peruskoulujen lähiopetuksen alkamista 14.5. alkaen, mutta ovat kuitenkin huolissaan siitä, miten koulukuljetukset järjestetään turvallisesti.

Epidemiatilanne on vaikuttanut laaja-alaisesti ja merkittävästi joukkoliikenne- ja taksipalvelujen kysyntään ja tarjontaan. Koulukuljetukset ovat olennainen osa tätä palvelukokonaisuutta.

"Kunnat ja yrittäjät tarvitsevat konkreettista ohjeistusta siitä, miten koulukuljetukset voidaan käytännössä turvallisesti toteuttaa", huomauttaa toimitusjohtaja Timo Koskinen Taksiliitosta.

Liitot korostavat kuntien vastuuta koulukuljetusten turvallisessa järjestämisessä. Lähiopetuksen alkaessa ei kuitenkaan vielä ole yleistä viranomaisohjeistusta siitä, miten koulukuljetukset tulisi järjestää, jotta oppilaat ja kuljetushenkilöstö voivat välttää tarpeettomat lähikontaktit.

"Kuntien sivistystoimen vastuulla on varmistaa koulukuljetusten järjestäminen ja myös se, miten epidemiatilanne otetaan kuljetusten järjestelyissä huomioon", toteaa toimitusjohtaja Mika Mäkilä Linja-autoliitosta.

Koulukuljetusten palvelutarjonta ei kuitenkaan ole nyt samanlainen kuin kouluja suljettaessa. Jos opetusta järjestetään poikkeusaikatauluin ja -järjestelyin, tämä tulee kuntien ottaa riittävän varhain huomioon oppilaskuljetusten järjestämisessä.

Lue lisää

Iisalmen Sanomat luopuu kyläkoulu-termin käytöstä, koska se on "asenteellinen ja harhaanjohtava": "Viittaa pienen piirin sisäilmaongelmaiseen tuppukyläkouluun"

Poika joutui olemaan neljää päivää pois yläkoulusta odottaessaan koronatestin tulosta – "Suomi pysähtyy, jos kaikki työntekijät ja opiskelijat jäävät kotiin pienen tukkoisuuden vuoksi"

Taksiliitto ihmettelee: Kiinteistökulut oikeuttavat kustannustukeen, mutta taksiauton kulut eivät

Pieni osa koululaisista jää kotiin loppukuuksi – koulukyydit järjestyvät niitä tarvitseville