Ministeri Andersson HS:n mielipidesivuilla: Erityisopetuksen resursseja lisätään - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Ministeri Andersson HS:n mielipidesivuilla: Erityisopetuksen resursseja lisätään

Ministerin mukaan pitkä etäopetusjakso lisää useiden oppilaiden tuen tarvetta.
LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Opetusministeri Li Andersson hallituksen tiedotustilaisuudessa valtioneuvoston linnassa Helsingissä 29. huhtikuuta 2020.

Erityisopetuksen, opinto-ohjauksen sekä tuki- ja lisäopetuksen resursseja lisätään, kirjoittaa opetusministeri Li Andersson (vas.) Helsingin Sanomien mielipidesivuilla.

Koronaviruskriisi on siirtänyt oppimisen koulusta koteihin. Ministerin mukaan pitkä etäopetusjakso lisää useiden oppilaiden tuen tarvetta.

Andersson huomauttaa kirjoituksessaan, että etäopetuksessa lasten perhetaustoista johtuvat erot oppimistuloksissa uhkaavat kasvaa.

"Kun koko maailma nyt miettii ulospääsyä kriisistä, on syytä painottaa, että investoinnit koulutukseen ja tutkimukseen ovat strateginen valinta, joka on aina palvellut Suomea", ministeri kirjoittaa.

Lähiopetus jatkuu peruskouluissa ensi viikon torstaina. Hallitus päätti huhtikuun lopulla rajoitteiden purkamisesta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Lue lisää

Sekavaan tilanteeseen ajautunut keskusta päättää uudesta valtiovarainministeristä tänään – arvuuttelu ministeristä käy kuumana, samoin valtakamppailu puolueessa

Ministeri Andersson: Lähi- ja etäopetuksessa voidaan ehkä vuorotella paikkakunnittain epidemiatilanten mukaan

Jopa 10–20 prosenttia oppilaista voi puuttua ensi viikolla kouluista – opetusministeri Andersson puolustaa koulujen avaamista

Koulut avaavat Suomessa ovensa toukokuun puolivälissä