Kotimaa

Ministeri Andersson HS:n mielipidesivuilla: Erityisopetuksen resursseja lisätään

Ministerin mukaan pitkä etäopetusjakso lisää useiden oppilaiden tuen tarvetta.
LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Opetusministeri Li Andersson hallituksen tiedotustilaisuudessa valtioneuvoston linnassa Helsingissä 29. huhtikuuta 2020.

Erityisopetuksen, opinto-ohjauksen sekä tuki- ja lisäopetuksen resursseja lisätään, kirjoittaa opetusministeri Li Andersson (vas.) Helsingin Sanomien mielipidesivuilla.

Koronaviruskriisi on siirtänyt oppimisen koulusta koteihin. Ministerin mukaan pitkä etäopetusjakso lisää useiden oppilaiden tuen tarvetta.

Andersson huomauttaa kirjoituksessaan, että etäopetuksessa lasten perhetaustoista johtuvat erot oppimistuloksissa uhkaavat kasvaa.

"Kun koko maailma nyt miettii ulospääsyä kriisistä, on syytä painottaa, että investoinnit koulutukseen ja tutkimukseen ovat strateginen valinta, joka on aina palvellut Suomea", ministeri kirjoittaa.

Lähiopetus jatkuu peruskouluissa ensi viikon torstaina. Hallitus päätti huhtikuun lopulla rajoitteiden purkamisesta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Lue lisää

Opetusministeri Jussi Saramon mielestä oppilaita ei pidä jakaa tarpeettomasti tyttöihin ja poikiin – "Joku nuori saattaa kokea itsensä joksikin muuksi kuin opettaja ensisilmäyksellä olettaa"

Li Andersson ja Juha Pursiainen ovat saaneet tyttären

Andersson: Työuran pituuteen perustuva irtisanomiskorvaus varteenotettava vaihtoehto

Opetusministeri Andersson: Tartuntatautilain muutokset tuovat vuorottelujärjestelmän mahdolliseksi perusopetuksessa