MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Kotimaa

Julkisen sanan neuvoston entinen puheenjohtaja Pekka Hyvärinen on kuollut

Hyvärinen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen viime yönä kotonaan.
LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Pekka Hyvärinen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen kotonaan viime yönä. Hän oli 68-vuotias.

Suomen Kuvalehden ja MTV:n uutistoimituksen entinen vastaava päätoimittaja Pekka Hyvärinen on kuollut. Asiasta kertoi hänen vaimonsa STT:lle.

Hyvärinen kuoli pitkäaikaisen sairauden väsyttämänä sunnuntain vastaisena yönä kotonaan. Hän oli kuolleessaan 68-vuotias.

Hyvärinen teki pitkän uran media-alalla. Suomen Kuvalehden päätoimittajaksi hänet valittiin jo kolmekymppisenä.

Hän toimi aikanaan myös Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtajana. Hänet nimitettiin tehtävään vuoden 2008 alussa. Seuraavan vuoden lopussa, kesken toimikauden, hän erosi tehtävästä vastalauseena niin sanottuun lautakasauutisointiin liittyvään päätökseen. Neuvosto päätyi antamaan vapauttavan päätöksen Ylen Silminnäkijä-ohjelmasta, mikä oli vastoin Hyvärisen näkemystä. Ohjelmassa esitettiin väitteitä, joiden mukaan jokin rakennusliike maksoi silloisen pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) rakennustarvikkeita.

Vaimo Terhi Hyvärinen kertoo, että hänen miehensä jäi pois työelämästä sairastelun vuoksi kymmenisen vuotta sitten. Silti tämä seurasi kiinteästi aikaansa ja oli sivistynyt. Uraansa hän ei paljon muistellut jälkikäteen.

"Hän oli sellainen eteenpäin katsova aina."

Pariskunnalla on yksi aikuinen poika.

Lue lisää

JSN-kantelu Keskisuomalaisen pääkirjoituksesta – "Kritisoi Postin hinnoittelua ja pyrki samalla nousemaan jakelun markkinajohtajaksi"

JSN: Tiedotusvälineiden pitää korjata virhe myös sosiaalisessa mediassa

Vastuu sanotusta

Laitostuneille kaloille yritetään palauttaa villikalojen geenejä