Koronaviruskuolemien määrä kasvoi Suomessa neljällä – tehohoidossa olevien määrä lähes puolittunut kuukaudessa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Koronaviruskuolemien määrä kasvoi Suomessa neljällä – tehohoidossa olevien määrä lähes puolittunut kuukaudessa

THL:n maanantaisten tietojen mukaan koronavirustapausten kokonaisilmaantuvuus on Suomessa 108 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.
Emmi Korhonen
Eniten tartuntoja on tähän mennessä rekisteröity Helsingissä, jossa niitä on 2 213.

Suomessa on 5  984 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL maanantaina. Määrä on kasvanut sunnuntaista 22:lla.

Sunnuntaina uusia tartuntatapauksia ilmoitettiin 82, lauantaina 142, perjantaina 65 ja torstaina 100.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli maanantaihin mennessä kuollut 271 ihmistä. Kuolonuhrien määrä kasvoi vuorokaudessa neljällä.

Eniten tartuntoja on tähän mennessä rekisteröity Helsingissä, jossa niitä on 2  213. Seuraavina tulevat Vantaa (705 tartuntaa) ja Espoo (677).

Yli sata tartuntatapausta on rekisteröity Turussa (156), Tampereella (134), Järvenpäässä (102) ja Jyväskylässä (101). Oulussa tapauksia on rekisteröity 90.

Testattuja näytteitä on THL:n mukaan kirjattu yli 123 000.

Maanantaiaamuna sairaaloiden osastohoidossa oli yhteensä 161 koronaviruspotilasta ja tehohoidossa 45. Sairaalahoidossa on Suomessa koronaviruksen vuoksi yhteensä 161 potilasta.

Tehohoidossa olevien potilaiden lukumäärä on lähes puolittunut viimeisen kuukauden aikana, sillä huhtikuun alussa tehohoidossa oli vielä 80 potilasta.

THL:n maanantaisten tietojen mukaan koronavirustapausten kokonaisilmaantuvuus on Suomessa 108 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Tuoreimman liukuvan seitsemän päivän seurantajakson eli toukokuun 2. ja 8. päivän välillä todettiin 659 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 12 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä seurantajaksolla vastaavat luvut olivat lähes samat.

Perjantaina päivitetyn alustavan arvion mukaan taudista on jo toipunut ainakin 4 000 ihmistä. Arvio pohjautuu niihin tiedossa oleviin tapauksiin, joiden toteamisesta on kulunut vähintään kaksi viikkoa ja joiden taudinkulusta ei ole muuta seurantatietoa.

Lue lisää

Koronatartuntaketjuja seuraava mobiilisovellus käyttöön syksyllä – tilanne sairaanhoitopiireissä on rauhallinen

Suomessa viimeisen viikon aikana 29 koronatapauksia – "Kysymys on maratonista, ei minkäänlaisesta pikamatkasta"

THL: Risteilyillä useita tilanteita, joissa matkustajat altistuneet koronavirukselle – kaksi perhetta karanteenissa

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa