Valtaosa oppilaista palasi lähiopetukseen koulujen avauduttua - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Valtaosa oppilaista palasi lähiopetukseen koulujen avauduttua

Varhaiskasvatukseen osallistui koko maassa 56 prosenttia lapsista verrattuna normaalitilanteeseen.
LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Oppilaat odottivat sisäänpääsyä turvavälijonossa Jokiniemen koulun pihalla Vantaalla 14. toukokuuta.

Noin 88 prosenttia perusopetuksen oppilaista palasi lähiopetukseen, kun koulut avautuivat 14. toukokuuta. Tieto perustuu kunnille suunnattuun kyselyyn, jonka tekivät aluehallintovirastot sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kyselyssä kartoitettiin lähiopetuksen osallistujamääriä perusopetuksessa kaikilta luokka-asteilta (1–9) sekä varhaiskasvatuksessa.

Kyselyn perusteella peruskoulun lähiopetukseen osallistumisessa oli maakunnallista vaihtelua. Eniten lähiopetukseen osallistuttiin Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Näillä alueilla opetukseen osallistui yli 90 prosenttia oppilaista. Vähiten lähiopetukseen osallistuttiin Etelä-Karjalassa, jossa osallistumisprosentti oli 66.

"Lähiopetukseen palaaminen näyttää sujuneen varsin hyvin. Kunnat ja koulut ovat poikkeuksellisessa tilanteessa hyvissä ajoin suunnitelleet käytännön toimet oppimista, kouluyhteisön hyvinvointia ja terveyttä painottaen", johtaja Esko Lukkarinen Lounais-Suomen aluehallintovirastosta sanoo tiedotteessa.

Myös valmistavaan opetukseen osallistui valtakunnallisesti keskimäärin 88 prosenttia oppilaista. Maakuntien välillä oli lähiopetuksessa suurta vaihtelua ja tiedotteen mukaan vähiten valmistavaan opetukseen osallistuttiin perusopetuksen tavoin Etelä-Karjalassa, jossa opetukseen osallistui 25 prosenttia oppilaista.

Varhaiskasvatukseen osallistui koko maassa 56 prosenttia lapsista verrattuna normaalitilanteeseen.

Lue lisää

Analyysi: Aluekehityksen suunta muuttui koronan myötä – päättäjien kannattaisi nyt seurata nuorten naisten liikkeitä

Kesällä pelataan sittenkin! – Joukkueurheilijoiden pitkä ja yksinäinen harjoitustaival on päättynyt

Huvipuisto Powerparkin kesäkausi käynnistyy poikkeusoloissa – laitekuskeilla on visiirit, tiskeillä suojapleksit ja jonoissa pidetään turvavälit

Millainen on Suomen tartuntatilanne nyt ja miten sen odotetaan kehittyvän? Katso video tiedotustilaisuudesta