THL: Kymmenen Suomen aluetta on säästynyt koronatartunnoilta viimeisen seitsemän päivän ajan – kaksi uutta kuolonuhria - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

THL: Kymmenen Suomen aluetta on säästynyt koronatartunnoilta viimeisen seitsemän päivän ajan – kaksi uutta kuolonuhria

Koronavirusepidemia on jatkanut hidastumistaan.
Pekka Fali
Koronaviruksen leviämistä voi estää esimerkiksi kasvosuojilla.

Suomessa on nyt 6 493 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä 50 tartunnalla. Eilen kerrottiin 44 uudesta, varmistetusta tartunnasta.

Koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on noussut eilisestä kahdella. Yhteensä kuolonuhreja on nyt tiedossa 306. Sairaalahoidossa Suomessa on THL:n mukaan 110 ihmistä, ja tehohoidossa heistä on 22. Testattuja näytteitä on Suomessa yhteensä yli 160 000.

Valtaosa kaikista varmistetuista tartunnoista on todettu pääkaupunkiseudulla. Helsingissä niitä on nyt 2 419, Vantaalla 790 ja Espoossa 725. Turussa varmistettuja tartuntoja on 170, Tampereella 139, Järvenpäässä 111 ja Jyväskylässä 102.

THL:n seitsemän päivän seurantajakson aikana kymmenellä alueella Suomessa ei ole todettu tartuntoja lainkaan.

THL sekä sosiaali- ja terveysministeriö kertoivat eilen, että koronavirusepidemia on jatkanut hidastumistaan verrattuna edellisten kahden viikon tilanteeseen. Viikoittain tartuntarekisteriin ilmoitettavat tapausmäärät ovat olleet laskussa selvästi jo yli kuukauden ajan.

Aiheet korona
Lue lisää

Ulkoministeriö kertoo koronatilanteen pahenevan Ukrainassa – tilanne voi vaikuttaa kausityövoiman saatavuuteen Suomessa

Ruotsin peli johti paitsioon

Viennin elpyminen ratkaisevaa

Rovaniemellä koronatapaus päiväkodissa