Suomessa 44 uutta varmistettua koronatartuntaa – uusista tartunnoista vain kahdeksan Husin alueen ulkopuolella - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Suomessa 44 uutta varmistettua koronatartuntaa – uusista tartunnoista vain kahdeksan Husin alueen ulkopuolella

Yhdeksän sairaanhoitopiirin alueella ei THL:n mukaan ole todettu uusia tapauksia viimeisen seitsemän päivän seurantajakson (13.–19. toukokuuta) aikana.
Suomessa on nyt 6 537 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomessa on todettu nyt 6 537 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä 44 tartunnalla. Eilen kerrottiin 50 uudesta, varmistetusta tartunnasta.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 118 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Uusista tartunnoista 36 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Tartuntoja on Husin alueella todettu nyt yhteensä 4 729.

Yhdeksän sairaanhoitopiirin alueella ei THL:n mukaan ole todettu uusia tapauksia viimeisen seitsemän päivän seurantajakson (13.–19. toukokuuta) aikana.

Valtaosa kaikista varmistetuista tartunnoista on pääkaupunkiseudulla. Kaupungeista eniten tartuntoja on todettu Helsingissä, jossa niitä on nyt 2 431. Torstaihin verrattuna Helsingissä on todettu uusia tartuntoja 12. Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Vantaalla (797) ja Espoossa (731). Vantaalla uusia tartuntoja todettiin 7 ja Espoossa 6.

Turussa varmistettuja tartuntoja on 171, Tampereella 140, Järvenpäässä 112 ja Jyväskylässä 102.

Mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemista kerrotaan myöhemmin päivällä. Eiliseen mennessä tautiin liittyviä kuolemia oli Suomessa raportoitu yhteensä 306. Kuolleiden määrä oli noussut toissa päivästä kahdella.

Lue lisää

Oxfordin yliopiston koronarokotetta aletaan testata Brasiliassa, jossa epidemia kiihtyy

Korona leviää nyt Venäjän Arkangelin alueella

Suomessa todettu 24 uutta koronavirustartuntaa

Arkkipiispa Mäkisen vetämä arviointiryhmä: Korona paljasti hyvinvoinnin murtumakohtia – "Yhteiskunnan selviytyminen riippuu kaikista heikoimmista"