Yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – sairaalahoidossa olevien määrä väheni kahdella - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – sairaalahoidossa olevien määrä väheni kahdella

Virustartuntojen määrä on noussut sunnuntaista 20 tartunnalla, taudista parantuneita jo 5 100.
Uusista tartunnoista valtaosa eli 14 on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Suomessa on tullut eilisen jälkeen tietoon yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus. Yhteensä kuolintapauksia on nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedossa 308.

Eilen THL kertoi niin ikään yhdestä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Perjantaina ja lauantaina uusista kuolemista ei tiedotettu.

THL kertoi aiemmin tänään, että Suomessa on nyt 6  599 varmistettua koronavirustartuntaa. Määrä on noussut eilisestä 20 tartunnalla.

Sairaalahoidossa olevien määrä on vähentynyt eilisestä kahdella 104:ään. Tehohoidossa olevien määrä on Suomessa nyt 18, yksi ihminen vähemmän kuin sunnuntaina.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 119 tapausta 100  000 asukasta kohden.

Tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana todettiin 219 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli neljä tapausta 100  000 asukasta kohden. Edellisellä seurantajaksolla ilmaantuvuus oli kahdeksan tapausta 100  000 asukasta kohden.

THL:n mukaan testauskapasiteetti on 9  600 testiä päivässä.

Taudista parantuneita arvioidaan olevan noin 5  100. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kolme viikkoa eikä tiedossa ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Lue lisää

Koronatartunnat lisääntyneet elokuun alussa

Ruotsissa koronaan liitetyissä kuolemissa rikottiin 4 000:n raja – valtionepidemiologi Anders Tegnellin mukaan tilanne vanhainkodeissa on parantunut selvästi

THL: Suomessa yksi uusi koronaan liittyvä kuolema – tehohoidossa 25 potilasta

Hallitus päättää ravintoloiden avaamisen ehdoista - alueellinen porrastus vaikuttaa epätodennäköiseltä