Teollisuushallissa suuri tulipalo Lahdessa – terveydelle vaarallista savua ilmassa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Teollisuushallissa suuri tulipalo Lahdessa – terveydelle vaarallista savua ilmassa

Palon sammutus jatkuu yhä.

Lahdessa Jokimaalla palaa teollisuushalli. Kun pelastuslaitos saapui Meisselikadulla sijaitsevalle palopaikalle, oli tulipalo jo täyden palon vaiheessa.

"On vielä täyden palamisen vaiheessa. On saatu rajattua niin, että ei ole enää leviämisvaaraa. Levisikin jonkin verran maastoon ja tuohon läheiseen metsään", Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomestari Juha Lahtinen kertoi STT:lle aamukymmenen jälkeen.

Muihin rakennuksiin palon ei onnistunut levitä, vaikka saman yrityksen muut rakennukset olivatkin palomestarin mukaan vaarassa.

Tulipalo syttyi teollisuusalueella, jossa käsitellään muovi- ja puujätettä. Lahtisen mukaan pihalla on muutamia muovi- ja puujätekasoja, jotka myös palavat.

Teollisuushallissa oli palon syttyessä ihmisiä töissä ja alkusammutusta oli palomestarin mukaan yritettykin. Tulipalo oli ollut kuitenkin jo lähtöjään niin voimakas, ettei alkusammutus onnistunut. Työntekijät olivat Lahtisen mukaan poistuneet oikeaoppisesti ulos, eikä kukaan loukkaantunut.

Palon alkuperä ei ole vielä tiedossa.

"Syttymissyystä ei ole vielä tietoa tässä vaiheessa. Keskitytään nyt sammuttamiseen, tässä menee kumminkin tunteja ja vaaratiedotteet on jouduttu antamaan, sen verran voimakas on tämä savunmuodostus tässä", Lahtinen kertoi.

Lahtisen mukaan 1 700 neliön teollisuushalli tuhoutuu palossa täysin.

Pelastuslaitoksen mukaan ihmisiä ei ole tulipalon vuoksi vaarassa, mutta savun leviämisestä on annettu vaaratiedote. Hätäkeskuslaitos kertoi aamulla Twitterissä, että ilmassa on Jokimaan yrityspuistossa syttyneen tulipalon vuoksi terveydelle vaarallista savua.

Hätäkeskuslaitoksen mukaan alueen ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa. Lisäksi alueella asuvia kehotetaan sulkemaan ilmanvaihto ja odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

Palomestarin arvion mukaan palon sammutus jatkuu vielä pitkään.

"Kyllä tässä varmaan iltaan asti tulee ainakin joitain yksiköitä olemaan paikalla", Lahtinen kertoi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta kello kahdeksan jälkeen aamulla. Paikalla on Lahtisen mukaan sammutustöissä 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastushenkilöstöä paikalla on vähän reilun 50 ihmisen verran.

Aiheet tulipalo
Lue lisää

Lähes 300 nautaa ehti turvaan liekkejä pidättelevän seinän taakse – Yle: Iso navetta syttyi palamaan aamulla Sipoossa

Katso video: Mikko Tiirolan savusauna paloi maan tasalle: "Nyt on osa joulusta poissa"

Koneviesti: Näin pienennät viljakuivurin tulipaloriskiä – huolellisesti tehty nuohous ja siivous varmistavat häiriöttömän kuivausprosessin

Hevoskuntoutuskeskus paloi Kruunupyyssä, hevoset pelastettiin