Kevitsan kaivoksella Sodankylässä sammutettiin maanalainen tulipalo – pitkät savusukellukset vaikeuttivat sammutusta - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Kevitsan kaivoksella Sodankylässä sammutettiin maanalainen tulipalo – pitkät savusukellukset vaikeuttivat sammutusta

Kaivoksen oma sammutusryhmä ja pelastuslaitos sammuttivat palon yhteistuumin.
Kevitsan kaivos on avolouhos. Sen päätuotteet ovat nikkeli- ja kuparirikasteet. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sodankylässä sijaitsevan Kevitsan kaivoksen murskaamorakennuksen maanalaisissa osissa syttyi torstaina illalla tulipalo, jonka sammutustyöt olivat haastavia, kertoo Lapin pelastuslaitos.

Palokohde sijaitsi noin 30 metrin syvyydessä ja sen löytäminen pitkien savusukellusmatkojen päästä oli pelastajille haastavaa. Sammutustöihin osallistui useita yksiköitä muun muassa Sodankylästä, Saariselältä ja Rovaniemeltä.

Kaivoksen oma sammutusryhmä ja pelastuslaitos sammuttivat palon yhteistuumin. Sammutustyöt päättyivät ennen puoltayötä.

Kevitsan kaivos on avolouhos. Sen päätuotteet ovat nikkeli- ja kuparirikasteet. Lisäksi se tuottaa platinaa, palladiumia, kultaa sekä kobolttia. Kevitsasta tuli osa ruotsalaista Boliden-konsernia kesäkuussa 2016. Malmirikaste toimitetaan Bolidenin omille sulatoille Harjavaltaan ja Rönnskäriin.

Lue lisää

Poliisi epäilee Jyväskylän senioritalon palon alkaneen kynttilästä parvekkeella – palon nopea leviäminen ihmetyttää

Jyväskylän tulipalon runtelemassa seniorikorttelissa asuu kaikkiaan 200 ihmistä – Kaikki asukkaat saatiin evakuoitua ja majoitettua muualle

Yöllä Jyväskylässä syttyneestä senioritalosta nousee enää lähinnä vesihöyryä – pelastuspäällikkö palon mahdollisesta leviämisestä: "En uskalla luvata mitään"

Kaivoslaki ja yritystukien järjettömyys