MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Kotimaa

Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista – lomautusuhan alla 1 200 työntekijää 

Yhtiön mukaan neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.
Uudenkaupungin autotehtaan yt-neuvottelut eivät Valmet Automotiven mukaan johda irtisanomisiin. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut Uudenkaupungin autotehtaalla. Sopeutustarve on yhtiön mukaan enintään yhteensä 1  210 työntekijää kaikissa henkilöstöryhmissä.

Yhtiö kertoo harkitsevansa toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia ja joissakin tehtävissä määräaikaisia lomautuksia. Yhtiön mukaan neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Yrityksen mukaan neuvotteluiden takana on koronapandemian vaikutus markkinatilanteeseen ja tästä johtuva tuotannon supistuminen.

Valmet Automotive kertoi edellisen kerran koko henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista maaliskuussa. Uudenkaupungin tehtaan tuotanto keskeytettiin 3. huhtikuuta komponenttipulan vuoksi. Tuotanto jatkui kevennettynä 11. toukokuuta alkaen.

Yhtiö kertoi toukokuun puolivälissä tavoitteekseen, että tehdas toimii täydellä kapasiteetilla heinä-elokuusta alkaen. Nyt Valmet Automotive arvioi, ettei tilanne palaa koronakriisiä edeltäneelle tasolle kuluvan vuoden aikana. Sen mukaan koronapandemia on heikentänyt automarkkinoiden näkymiä maailmanlaajuisesti eikä kysynnän kasvuvauhdista voi esittää luotettavia arvioita.

Sopeutustarve ei koske yhtiön omistamaa Salon akkutehdasta.

Työ- ja elinkeinoministeriön seurannan mukaan Suomessa on yli 130  000 kokoaikaisesti lomautettua työntekijää enemmän kuin helmikuun lopussa. Yhteensä lomautettuja on yli 150  000. Viime viikolla alkoi runsaat 8  500 uutta lomautus- ja runsaat 10  000 työttömyysjaksoa.

Lue lisää

Valmet Automotive etsii ripeästi 400:aa autonrakentajaa:"Rekrytointimme on tässä tilanteessa poikkeuksellinen tilaisuus työllistyä Suomessa ja tarjoaa joustavan mahdollisuuden esimerkiksi alan vaihtoon"

Jo kolmannes yrityksistä tyytymättömiä hallitukseen epidemian hoidossa – lähes puolet pohtii henkilökunnan supistamista

Taloushistoria on kuin tuttu juoni

Kauppalehti: Uudenkaupungin autotehdas keskeyttää lomautukset ja kutsuu yli 500 takaisin töihin