Kotimaa

Ketkä saavat matkailla Suomeen? Näitä maita esitetään Ylen tietojen mukaan hallitukselle

Hallitus on kehottanut suomalaisia välttämään tarpeetonta ulkomaanmatkailua. Kyse on suosituksesta, sillä perustuslain mukaan suomalainen saa aina lähteä ja palata.
Ylen mukaan hallitukselle esitettäisiin, että matkailu avautuisi Baltian maiden eli Viron, Latvian ja Liettuan kanssa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Hallitus neuvottelee tänään siitä, miten ulkomaiset matkailijat pääsevät Suomeen kesälomamatkoille eli minkä maiden kanssa Suomi muodostaa niin sanottuja matkustuskuplia.

Hallitus on kehottanut suomalaisia välttämään tarpeetonta ulkomaanmatkailua. Kyse on suosituksesta, sillä perustuslain mukaan suomalainen saa aina lähteä ja palata.

Ulkomailta palaavien pitää tämänhetkisen ohjeen mukaan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia kahden viikon ajan.

Tällä hetkellä ulkomaalainen voi tulla Suomeen Schengen-rajan yli vain työn tai muun välttämättömän syyn takia. Rajoitukset ovat voimassa 14. kesäkuuta saakka.

Ylen mukaan hallitukselle esitettäisiin, että matkailu avautuisi Baltian maiden eli Viron, Latvian ja Liettuan kanssa. Matkailu sallittaisiin vastavuoroisesti myös Tanskasta, Norjasta ja Islannista.

Heinäkuun alusta myös Saksan-matkailua avattaisiin. Rajoitusten purkaminen olisi Ylen mukaan vielä osin ehdollista.

Hallitus pohtii tänään myös yli 500 hengen yleisötilaisuuksien rajoituksia.

Otsikkoa korjattu 11.6.2020 kello 8.58: Korjattu sanamuotoa.

Lue lisää

Iso osa Suomen lentokentistä on kiinni, Helsinki-Vantaan liikenne koostuu välttämättömistä työmatkoista ja Suomeen palaavista – Finavialla ei ole lupaa testata terveydentilaa

Suora lähetys klo 15.30: Kuinka korona torjutaan rajanylityspaikoilla?

Hallitus palauttaa matkustusrajoituksia ja sisärajavalvontaa – riskimaihin ei pidä matkustaa

Matkustajaliikenne laivoilla alkoi, mutta vapaa-ajan matkustamista ei suositella