Julkisen liikenteen vuorovälit harvenevat entisestään juhannuksena - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Julkisen liikenteen vuorovälit harvenevat entisestään juhannuksena

Juhannuksena osa junavuoroista korvataan ratatöiden takia bussiiliikenteellä.
Juhannus vaikuttaa aukioloaikoihin ja julkisen liikenteen aikatauluihin. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Juhannus aiheuttaa muutoksia liikkeiden aukioloihin ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Kaupat voivat itse päättää aukiolostaan, ja esimerkiksi K- ja S-ryhmän kaupat ovat pääosin auki läpi juhannuksen. Kauppojen aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella, ja juhannusaattona liikkeet voivat sulkea ovensa normaaliperjantaita aikaisemmin. Kauppakohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Alkon myymälät ovat torstaina auki kello 21:een asti. Aattona ne sulkevat ovensa kello 12, ja lauantaina liikkeet ovat kiinni.

Postin omat myymälät menevät torstaina kiinni kello 18. Aattona ja juhannuspäivänä myymälät ovat suljettuina. Poikkeuksena on Helsingin pääposti, joka on aattona auki kello 12:een asti.

Palveluyritysten yhteydessä toimivat Postin myyntipisteet palvelevat juhannuspäivinä yritysten aukioloaikojen mukaan.

Postia ei jaeta juhannusaattona lukuun ottamatta Postin varhaisjakelussa jaettavia sanomalehtiä. Paketteja toimitetaan aattona avoinna oleviin noutopisteisiin ja automaatteihin suurimmissa kaupungeissa. Koronaviruksen vuoksi suljetut yksittäiset automaatit ja palvelupisteet voi tarkistaa Postin verkkosivuilta päivittyvästä tiedotteesta.

Kaukoliikenteessä sekä Etelä-Suomen ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä junat kulkevat torstaina perjantaivuorot, perjantaina lauantaivuorot ja lauantaina sunnuntaivuorot.

Juhannuksena tehdään runsaasti ratatöitä, ja osa junavuoroista korvataan bussiyhteyksillä. Ratatöitä tehdään Helsingin ja Turun, Turun ja Toijalan, Tampereen ja Porin, Tampereen ja Jyväskylän välillä sekä Itä-Suomessa väleillä Lappeenranta–Joensuu ja Parikkala–Savonlinna. Tiedot junia korvaavista bussiyhteyksistä löytyvät VR:n verkkosivuilta.

VR:n asiakaspalvelu palvelee juhannusviikonloppuna puhelimitse kello 9–19. Helsingin päärautatieaseman palvelupiste on juhannusaattona avoinna kello 9–13, juhannuspäivänä suljettu ja sunnuntaina auki normaalisti kello 9–19.

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä bussit ajetaan juhannusaattona pääsääntöisesti kuten lauantaisin ja juhannuspäivänä kuten sunnuntaisin. Näinä öinä lähijunat kulkevat kuten normaalilauantaina.

Liikenne kulkee kuitenkin keväästä lähtien supistettujen kesäaikataulujen mukaan, eli busseilla ei ajeta pidennettyä viikonloppuliikennettä ja suurimmalla osalla busseista ajetaan lauantaina sunnuntaiaikatauluilla koko päivä.

Tarkempia pääkaupunkiseudun liikennetietoja voi tarkistaa HSL:n Reittioppaasta.

Lue lisää

Kivien heittely ja ilotulitteiden ampuminen poliisia kohti vaikuttaa päähänpistolta, poliisi sanoo

Merivartija kuoli partioveneen upottua Suomenlahdella – veneessä oli kolmen hengen miehistö

Uusi vesiliikennelaki edelleen vieras osalle juhannuksen veneilijöistä – kaikki eivät tiedä, kuka on veneen päällikkö

Poliisi selvittää Hietaniemen rannan joukkotappelun syytä – nuoret heittelivät kiviä ja ampuivat ilotulitteita poliisia kohti Helsingissä, parikymmentä nuorta altistui kaasusumutteelle