Nautalauma karkuteillä Pieksämäellä – poliisi varoittaa teillä liikkuvia - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Nautalauma karkuteillä Pieksämäellä – poliisi varoittaa teillä liikkuvia

Naudat karkasivat aitauksestaan aikaisin sunnuntaiaamuna.
Jaana Kankaanpää
Kuvan naudat eivät liity tapaukseen.

Yksitoista nautaa karkasi aitauksestaan varhain tänä aamuna Pieksämäen Jäppilässä Etelä-Savossa. Kaikki eläimet ovat edelleen karkuteillä, ja poliisi kehottaa alueella liikkuvia varovaisuuteen liikenteessä.

Naudat karkasivat Hyvätuuli Highland -tilalta Jäppiläntien varresta. Osan niistä omistava Esko Rissanen kertoo naapurin hevosten katkoneen nauta-aitauksen sähkölangat aamutuimaan, mistä innostuneena nautalauma lähti omille teilleen.

"Hevoset olivat jotain säikkyneet ja tulivat juosten sähköpaimenen läpi," Rissanen kuvailee.

Viimeisimmän havainnon mukaan neljä hiehoista olisi nähty Partaharjun tiellä kulkemassa kohti Pieksämäkeä, mutta lopuista seitsemästä ei ole havaintoja.

"Muut ovat kaksivuotiaita nuoria hiehoja, ja lauman johtaja on vanhempi lehmä. Jälkien perusteella se ei ollut niiden neljän joukossa."

Tämä voisi Rissasen mukaan parhaassa tapauksessa tarkoittaa, että isompi joukko on jäänyt lähemmäs lähtöpaikkaa, mutta etsinnöistä voi silti tulla työläät.

"Kymmenkunta vuotta sitten Leppävirralla karkasi lauma, josta paria lehmää etsittiin toista viikkoa."

Omistajat etsivät nautojaan kahden autokunnan voimin. Poliisipartio avustaa valvomalla liikennettä. Havainnot vapaana kulkevista naudoista voi ilmoittaa hätäkeskukseen tai tilan myymälän numeroon 015  430  1690.

Lue lisää

Porvoon poliisiampumiselle ei löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia – ruotsalaisveljesten epäillään tehneen tiedusteluja, jotta poliisi saadaan ansaan

Luomutarkastajan täpärä hetki: "Tavarat lensi takapenkiltä ja näin vain sen traktorinkuljettajan kasvot – varmasti yhtä säikähtäneinä kuin omani"

Amnesty: Vähemmistöt joutuneet poliisin koronavirustoimien silmätikuksi Euroopassa – kohtaavat muita enemmän väkivaltaa

Pohjanmaan poliisi tutkii laajaa huijaussarjaa – kymmeniltä naisilta epäillään viedyn yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa