Kotimaa

Nautalauma karkuteillä Pieksämäellä – poliisi varoittaa teillä liikkuvia

Naudat karkasivat aitauksestaan aikaisin sunnuntaiaamuna.
Jaana Kankaanpää
Kuvan naudat eivät liity tapaukseen.

Yksitoista nautaa karkasi aitauksestaan varhain tänä aamuna Pieksämäen Jäppilässä Etelä-Savossa. Kaikki eläimet ovat edelleen karkuteillä, ja poliisi kehottaa alueella liikkuvia varovaisuuteen liikenteessä.

Naudat karkasivat Hyvätuuli Highland -tilalta Jäppiläntien varresta. Osan niistä omistava Esko Rissanen kertoo naapurin hevosten katkoneen nauta-aitauksen sähkölangat aamutuimaan, mistä innostuneena nautalauma lähti omille teilleen.

"Hevoset olivat jotain säikkyneet ja tulivat juosten sähköpaimenen läpi," Rissanen kuvailee.

Viimeisimmän havainnon mukaan neljä hiehoista olisi nähty Partaharjun tiellä kulkemassa kohti Pieksämäkeä, mutta lopuista seitsemästä ei ole havaintoja.

"Muut ovat kaksivuotiaita nuoria hiehoja, ja lauman johtaja on vanhempi lehmä. Jälkien perusteella se ei ollut niiden neljän joukossa."

Tämä voisi Rissasen mukaan parhaassa tapauksessa tarkoittaa, että isompi joukko on jäänyt lähemmäs lähtöpaikkaa, mutta etsinnöistä voi silti tulla työläät.

"Kymmenkunta vuotta sitten Leppävirralla karkasi lauma, josta paria lehmää etsittiin toista viikkoa."

Omistajat etsivät nautojaan kahden autokunnan voimin. Poliisipartio avustaa valvomalla liikennettä. Havainnot vapaana kulkevista naudoista voi ilmoittaa hätäkeskukseen tai tilan myymälän numeroon 015  430  1690.

Lue lisää

Mikko Kärnä esittää Helsinkiin jengien vastaista "kovien otteiden" toimintaryhmää – väkivaltaiset nuoret voidaan sijoittaa laitoksiin pois pääkaupunkiseudulta, mielellään mahdollisimman kauaksi

Puolustusministeri Antti Kaikkonen: Hävittäjähankinnat etenevät aikataulussaan – Poliisin lisävirkojen taustalla "Sipilän hallituksen kaukaa viisas työ"

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo, miten syrjäseutujen poliisipalveluita pitäisi parantaa: 20 heikoimman toimintavalmiusajan alueen tilanne paranisi merkittävästi jo 17,5 miljoonan euron lisärahoituksella

Liikenneturvan kysely: Lähes joka neljäs ajokortillinen nuori on ajanut joskus alkoholin vaikutuksen alaisena