Luontaistuotteiden ja ravintolisien hintatiedoissa on puutteita - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Luontaistuotteiden ja ravintolisien hintatiedoissa on puutteita

Selvityksen mukaan yksi ketju ja lähes neljäsosa itsenäisistä ja verkkokaupallisista toimijoista jätti ilmoittamatta tuotteen kokonaishinnan, tai se selvisi vasta yrityksen verkkosivuille kirjautumisen jälkeen.
LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Tuotteista löydettiin myös elintarvikelainsäädännön vastaista markkinointia, kuten kuluttajien pelottelua ja hyväksymättömiä terveysväitteitä.

Luontaistuotteita ja ravintolisiä myydään puutteellisin hintatiedoin, kertoo aluehallintoviraston selvitys. Alan yritysten ja myymälöiden verkkosivujen tarkastelussa huomattiin, että tuotteiden kokonaishinta ei ollut selvästi esillä, yksikköhinnan esittämisessä oli puutteita ja virheellisiä terveysväitteitä hyödynnettiin myynnissä.

Selvityksen mukaan yksi ketju ja lähes neljäsosa itsenäisistä ja verkkokaupallisista toimijoista jätti ilmoittamatta tuotteen kokonaishinnan, tai se selvisi vasta yrityksen verkkosivuille kirjautumisen jälkeen.

Aluehallintoviraston selvityksessä tarkasteltiin noin 250:n luontaistuotteita ja ravintolisiä myyvän yrityksen verkkosivuja ja mainontaa. Selvityksessä oli mukana neljään ketjuun kuuluvien yritysten tai myymälöiden sekä yli 80 itsenäisen toimijan verkkosivut.

Kahdella ketjulla ja 86 prosentilla itsenäisistä toimijoista, joiden verkkosivuilla esitettiin hintatietoja, oli puutteita tuotteiden yksikköhintojen esittämisessä.

Verkkosivuilla myytävistä tuotteista löydettiin myös elintarvikelainsäädännön vastaista markkinointia, kuten kuluttajien pelottelua ja hyväksymättömiä terveysväitteitä.

Raportti selvityksestä toimitettiin Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, sillä valvonta hintatietojen ilmoittamisesta kuuluu myös kuluttaja-asiamiehen tehtäviin.

Lue lisää

Suurin osa ravintolisien käyttäjistä syö niitä turhaan: "Jatkuvan käytön tulisi aina perustua terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tehtyyn arvioon"

Männynkuori on juomatehtailijan aarre – havupuu-uutejuoma sai alkunsa kansanparantajan reseptistä

MTV: Belgialaislääkärit uhkaavat vegaanilasten vanhempia huostaanotolla – ruokavalio voi vaarantaa terveyden

Vastuulliselle pakurinkäyttäjälle varastettu tavara ei käy kaupaksi: "Meillä on omat kerääjämme, jotka valitsemme huolellisesti"