Parilla tuhannella kotitaloudella on yhä sähköt poikki Itä-Suomessa – korjaustyö on hidasta - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Parilla tuhannella kotitaloudella on yhä sähköt poikki Itä-Suomessa – korjaustyö on hidasta

Taajamajunia Joensuun ja Pieksämäen välillä korvataan toistaiseksi linja-autoilla.
Tiistaista keskiviikkoaamuun riehunut Päivö-myrsky katkoi sähköt laajimmillaan peräti sadaltatuhannelta taloudelta. Kuva on Joensuusta. LEHTIKUVA / Minna Raitavuo

Itä-Suomessa alle 2 000 kotitaloutta oli yhä ilman sähköä aamuviiden jälkeen perjantaina. Energiateollisuuden kartan mukaan sähköjä oli yhä poikki erityisesti paikoin Pohjois-Karjalan alueella.

Tiistaista keskiviikkoaamuun riehunut Päivö-myrsky katkoi sähköt laajimmillaan peräti sadaltatuhannelta taloudelta. Sähkökatkoja esiintyi erityisesti Savon maakunnissa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Sähkökatkojen kartoitukset nopeutuivat helikopterilentojen ja asiakashavaintojen avulla.

"Kohteita on kuitenkin niin runsaasti ja niin laajalla alueella, että korjaustyö on hidasta", Pohjois-Karjalan Sähkö kertoi aiemmin tiedotteessaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan suurimmassa osassa Suomea ei ole perjantaina voimassa säävaroituksia. Pohjois-Pohjanmaalla on kuitenkin voimassa varoitus rajusta ukonilmasta.

Myrskytuhoista on ollut myös haittaa junaliikenteelle. Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta arvioitiin eilen STT:lle, että suurin osa kaatuneista puista olisi saatu raivattua torstain aikana.

VR:n sivujen mukaan taajamajunia Joensuun ja Pieksämäen välillä korvataan toistaiseksi linja-autoilla.

Rataliikennekeskus kertoi torstaina, että Kuopion ja Iisalmen välillä olleet sähköviat oli saatu korjattua ja että liikenne Savon radalla oli palaamassa normaaliin aikatauluun.

Lue lisää

Aila-myrskyn jäljiltä sähköttä vielä noin 9 000 asiakasta – sähkökatkon koki yli 100 000 taloutta

Päivö-myrskyn kaatamien puiden korjuu käy vilkkaana – hakkuita suunniteltu 9 miljoonan euron arvosta

Päivö-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot lähes kokonaan korjattu — maanantain voimakkaat puuskatuulet saattavat aiheuttaa uusia ongelmia

Kaavilaisella maitotilalla sähköt edelleen poikki: "Aggregaatti on pelastanut tilanteen, muutenhan tämä olisi ollut täysi katastrofi."