Ihmisten oma aktiivisuus ja toimiva kolmas sektori pelastivat koronakamppailun, kertoo tuore barometri - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Ihmisten oma aktiivisuus ja toimiva kolmas sektori pelastivat koronakamppailun, kertoo tuore barometri

Viranomaisten ja muiden toimijoiden välinen yhteistyö saa kiitosta.
Kolmannella sektorilla oli tärkeä rooli kevään koronaponnisteluissa. Vantaankosken seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset lajittelivat ruokakasseja maaliskuussa Vantaalla. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Tuoreen Sosiaalibarometrin mukaan järjestöjen, seurakuntien ja kansalaisten omalla aktiivisuudella oli tärkeä rooli kevään koronaponnisteluissa.

Sosiaalibarometrin mukaan julkiset palvelut tavoittivat ja kykenivät vastaamaan ihmisten tarpeisiin poikkeustilan aikana vain osittain, jolloin apuun tarvittiin myös kolmas sektori. Viranomaisten ja muiden toimijoiden välinen yhteistyö kuitenkin toimi erinomaisesti.

Rajaustoimien aikana avuksi tuli barometrin vastausten mukaan kolmannen sektorin toimijoiden nopeus, ketteryys ja aito auttamisen halu.

Sosiaalityön asiakkaiden suhteen koronakevät mullisti palveluiden toteuttamisen tapaa ja aiheutti esimerkiksi yksinäisyyttä sekä talouden- ja elämänhallinnan ongelmia.

Koronaepidemia vaikeuttaa sosiaalibarometrin mukaan sosiaalityön asiakkaiden asiointia, kun palveluita keskeytettiin ja siirrettiin esimerkiksi verkkoon.

Sosiaalibarometrin tulokset perustuvat kyselyyn, joka on tehty muun muassa kuntien sosiaali- ja terveysjohtajille ja sosiaalityöntekijöille. Sosiaalibarometri on toteutettu Suomen sosiaali ja terveys ry Sosten ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n yhteistyönä.

Lue lisää

Kaikkien aikojen mökkikesä tuki mökkipaikkakuntien ruokakauppojen myyntiä, Helsingissä myynti romahti pahimmillaan puoleen

Eva peruisi palkankorotukset ja lisäisi paikallista sopimista – "Liian suuret palkankorotukset vauhdittavat työttömyyden kasvua"

Puolet ohjelmapalvelualan yrityksistä arvioi olevansa konkurssissa kuuden kuukauden kuluttua, kertoo MaRan jäsenkysely

Finnairin matkustajamäärät putosivat lähes 86 prosenttia verrattuna viime vuoden elokuuhun