SPR:n Kontti-myymälään myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta löytyi käsikranaatti Oulussa –"Lahjoitusesine, todennäköisesti vanha sotamuisto" - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

SPR:n Kontti-myymälään myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta löytyi käsikranaatti Oulussa –"Lahjoitusesine, todennäköisesti vanha sotamuisto"

Kranaatti oli tuotu myymälään tavallisena lahjoituksena.
Oulun poliisin mukaan käsikranaatti löytyi myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Oulussa Suomen Punaisen Ristin Kontti-myymälässä on löytynyt käsikranaatti, poliisi kertoo Twitterissä. Rakennus on evakuoitu ja poliisi vartioi aluetta.

Oulun poliisin mukaan käsikranaatti löytyi myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta.

Suomen Punaisen Ristin Kontti-ketjun myymälätoiminnan johtaja Leevi Heimonen kertoo STT:lle, että käsikranaatti oli tullut Oulun Kontti-myymälään tavallisena myyntiin tuotuna lahjoituksena.

"Saimme aiemmin tänään tietää asiasta ja myymälän sulkemisesta. Tämän syynä oli saamamme lahjoitusesine, joka on todennäköisesti vanha sotamuisto tai vastaava", Heimonen tarkentaa.

"Seuraamme ja toimimme poliisin tutkinnan mukaisesti, emmekä voi valitettavasti vielä kommentoida tarkemmin kranaatin löytymistä", hän jatkaa.

Puolustusvoimat on aloittanut käsikranaatin raivaamisen valmistelut. Raivaaminen tapahtuu todennäköisesti tänään iltapäivällä, poliisi kertoo.

Lue lisää

Kärnä syyttää armeijaa muonittavaa Leijona Cateringia valehtelusta – Leijona Catering: "Kyse oli yksittäisestä lihaerästä, 1.6. lähtien kaikki lihatuotteet kotimaisia"

Leijona Catering Kärnälle: "Emme koskaan unohda kotimaista vaihtoehtoa" – ulkomaisia tuotteita perustellaan muun muassa hinnalla, toimitusvarmuudella ja vaihtelun tarjoamisella

Kenttäpiispa Särkiön asenteelliselle kirjoitukselle ei löytynyt ymmärrystä Puolustusvoimien tai kirkon johdossa – "Se on hyvä se", kirjoittaa pappi Jaakko Heinimäki

Puolustusvoimat varautuu hyödyntämään reserviläisiä koronaepidemian tehtävien hoidossa – järjestää päivän mittaisen vapaaehtoisen harjoituksen