Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa

Sairaanhoidossa oli perjantaia 20 koronapotilasta, teho-osastolla ei ollut yhtään.
Suomessa on viime päivinä todettu vain harvoja uusia koronavirustartuntoja. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Suomessa on todettu vuorokauden aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tartuntoja on vahvistettu Suomessa nyt yhteensä 7  253.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 329. Sairaalahoidossa oli perjantaina 20 koronavirustartunnan saanutta potilasta, joista yksikään ei ollut tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Todettujen uusien koronatartuntojen määrä on koko lailla samalla tasolla kuin viimeisten kahden viikon aikana. Lähiviikkojen korkein tartuntalukema kirjattiin viime keskiviikkona, jolloin ilmoitettiin 22 uudesta tartunnasta. Sen jälkeen todettujen tapausten määrät ovat pysyneet yksinumeroisissa luvuissa.

Koronatapausten ilmaantuvuudessa kaksi aluetta nousee selvästi ylitse muiden. Eniten koronatapauksia suhteessa väestöön on havaittu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueilla.

Husin alueella on todettu 315 ja Länsi-Pohjan alueella 247 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Muilla alueilla vastaava lukema on alle sadan. Koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut vähäisintä Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa.

Kesäkuun lopulla uutisoitiin suomalaisilla rakennustyömailla todetuista koronavirustartunnoista. THL kertoi tuolloin pitävänsä rakennustyömaiden koronavirusryppäitä huolestuttavina.

"Nämä ovat potentiaalisia pienen paikallisen epidemian alkuja", sanoi THL:n tutkimusprofessori Hannu Kiviranta STT:lle.

Tartuntoja oli havaittu muun muassa rakennusyhtiö Lehto Groupin työmaalla Helsingissä. Virus oli levinnyt myös ulkomaalaisten työntekijöiden asuntolassa Turussa. Asuntolassa tartunnan saaneista osa on työskennellyt Turun telakalla.

Länsi-Pohjan alueella tartuntamääriin on vaikuttanut Ruotsin rajan läheisyys. Alueen johtavat lääkärit tiedottivat runsas viikko sitten, että Länsi-Pohjassa lähes viisikymmentä ihmistä oli altistunut koronavirukselle lyhyen ajan sisällä.

Varmistettuja tartuntoja oli tuolloin viimeisten kahden viikon ajalta vain muutamia, mutta tartunnan saaneet olivat ehtineet altistaa kymmeniä muita. Tartuntaketjujen selvittelyssä ilmeni, että taustalla oli ostosmatkoja Ruotsin puolelle.

Lääkärit suosittelivat, että kaikki pistäytymiset Ruotsiin lopetettaisiin, kunnes epidemia rauhoittuu sielläkin.

Lue lisää

Älä unohda turvavälejä liikkuessasi luonnossa – koronan toinen aalto voi innostaa ihmiset taas luontokohteisiin

Turussa testattiin koneellinen Makedoniasta saapuneita lentomatkustajia

THL: Suomessa todettu 16 uutta koronavirustartuntaa

Ministeriksi palannut Annika Saarikko: Tapahtumajärjestäjille ei ole varattu uutta koronatukea