Kotimaa

Veneiden ensirekisteröinnit ampaisivat huimaan nousuun – erityisesti vesiskoottereiden määrän kasvu ollut huomattavaa

Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa yli 3 500.
Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa yli 3 500, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Veneiden ensirekisteröinnit ovat kasvaneet peräti neljänneksellä alkuvuonna vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa yli 3  500.

"Suurin osa ensirekisteröidyistä veneistä oli alkuvuonna tuttuun tapaan moottoriveneitä, mutta erityisen huomattavaa oli vesiskoottereiden määrän muutos", sanoo Traficomin erityisasiantuntija Mika Idman tiedotteessa.

Uusien moottoriveneiden määrät ovat lisääntyneet viime vuodesta 17 prosenttia. Vesiskoottereiden määrä jatkoi kasvuaan, ja niitä rekisteröitiin 48 prosenttia vuoden takaista enemmän.

Moottoriveneitä rekisteröitiin vajaat 2  400 kappaletta ja vesiskoottereita yli 1  100.

"Tänä kesänä veneily näyttää kasvattaneen suosiotaan roimasti. Voisikin sanoa, että uusi vesiliikennelaki, joka kokoaa veneilijöitä koskevan ohjeistuksen yksiin kansiin, tuli voimaan juuri sopivasti veneilijöiden, niin uusien kuin vanhojenkin, arkea helpottamaan", arvioi tiiminvetäjä Suvi Toppari.

Kesäkuun alussa voimaan tulleessa vesiliikennelaissa painotetaan erityisesti päällikön vastuullista roolia. Ennen kuin vesille lähdetään, on aina tiedettävä, kuka kantaa veneessä vastuun.

Lue lisää

Traficom lopetti mobiiliajokortti-sovelluksen kehityksen toistaiseksi – yhtenä syynä koronavirus

Traficom linjasi: Etanolikäyttöiset pakettiautot ja kevyet kuorma-autot vapautetaan ajoneuvoveron käyttövoimaverosta

Ennen yleistymistään pitkät HCT-rekat aiheuttivat runsaasti huolta liikenneturvallisuudesta – Traficomin asiantuntijan mukaan turvallisuus ei kuitenkaan ole heikentynyt

Oikeusasiamies jyrähtää liikenne- ja viestintäministeriölle hallinnonalan uusista nimistä: "Ei edusta hyvää hallintoa"