Ruokaviraston ylitarkastaja: Hyvää Suomesta -merkin virheellinen käyttö on vakava asia – "Toimijalta edellytetään huolellisuutta" - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Ruokaviraston ylitarkastaja: Hyvää Suomesta -merkin virheellinen käyttö on vakava asia – "Toimijalta edellytetään huolellisuutta"

Pakkausmerkinnän tai markkinoinnin vakavuus riippuu siitä, käytetäänkö virheellistä merkintää tahallisesti
Kuva: Sari Gustafsson / Kuvitus: Juho Leskinen
Lidl markkinoi saksalaisesta lihasta tehtyä makkaraa virheellisesti Hyvää Suomesta -merkillä.

MT uutisoi aiemmin, että Lidl markkinoi saksalaisesta lihasta valmistettua grillimakkaraa Hyvää Suomesta -merkillä mainoslehtisessään. Kyseessä oli Lidlin mukaan vahinko, jota Lidl pahoittelee.

Ruokaviraston ylitarkastaja Tuulikki Lehto painottaa, että Hyvää Suomesta -merkin käyttäminen ulkomaisen tuotteen kohdalla on vakava asia. Samat säännöt pätevät sekä tuotepakkauksiin että tuotteiden mainostamiseen.

"Kuluttajaa ei saa johtaa harhaan elintarvikkeesta annettavissa tiedoissa. Toimijalta edellytetään huolellisuutta myös markkinoitaessa"; Lehto kommentoi MT:lle.

Lehdon mukaan virheellisen pakkausmerkinnän tai markkinoinnin vakavuus riippuu myös siitä, käytetäänkö virheellistä merkintää tahallisesti.

"Ratkaisevaa on, että Lidl korjaa asian julkisesti", Lehto kommentoi.

Lehdon mukaan vastaavanlaiset virheet pakkausmerkinnöissä tai mainoksissa eivät ole yleistyneet.

Lue lisää:

Lidliltä uusi pohjanoteeraus: Tällä kertaa markkinoi saksalaista makkaraa Hyvää Suomesta -merkin kanssa — "Pahoittelemme tapahtunutta"

Ruokatieto käsitteli Lidlin kanssa virheellisen Hyvää Suomesta -merkin käytön jo perjantaina — "Tilanne ei aiheuta seuraamuksia"

Lue lisää

Lähetettiinkö sinulle Aasiasta outoja siemeniä? Ruokavirasto: Siemenpussia ei saa avata

Laadusta kannattaa maksaa

Ruuan hintakilpailu alkamassa: Lidl pyrkii selvästi halvimmaksi ketjuksi

Suomesta löydettiin uusi, vakava citykanien virustauti – voi tarttua myös lemmikkikaneihin