Kotimaa

Navakat tuulet rauhoittuvat illan aikana – sää huomenna epävakaa, ukkosiakin luvassa

Veneilijöitä koskevat varoitukset Suomenlahdella poistuvat Ilmatieteen laitoksen mukaan illan aikana.
Heikki Saukkomaa
Ilmatieteen laitoksen mukaan navakka tuuli ja ukonilma voivat yhdistyä tänään ukkospuuskiksi.

Navakka tuuli heikkenee iltaa kohti, kertoo Ilmatieteen laitos. Ukkoskuuroja ei ole tänään enää laajemmin odotettavissa, mutta paikallisesti niitä voi illan aikana esiintyä vielä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

"Myös Kainuun seudulla ja Pohjois-Savossa on hyvin pieni mahdollisuus ukkoskuuroihin. Kuurot ovat kuitenkin paikallisia, ja iltaa kohti sää poutaantuu koko maassa", kertoo päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö.

Veneilijöitä koskevat varoitukset Suomenlahdella poistuvat Ilmatieteen laitoksen mukaan illan aikana.

Epävakainen sää ei hellitä vielä huomennakaan, vaan sää on vaihtelevan sateinen koko maassa. Ukkosia luvataan erityisesti Lounais-Suomeen, ja niitä voi esiintyä myös päälaen Lapissa Inarin ja Utsjoen alueella.

"Sateita lähestyy huomenna sekä idästä että lännestä. Idässä sadealue jää mahdollisesti Venäjän puolelle, mutta varsinkin lännessä ja pohjoisessa voidaan odottaa kuuromaisia sateita huomennakin", Pyykkö sanoo.

Myös maan eteläosissa kehittyy sadekuuroja aamupäivän aikana. Maan keskiosissa voidaan Pyykön mukaan nauttia huomenna ajoittaisesta auringonpaisteestakin.

"Yleisesti sää jatkuu huomenna kuitenkin pilvisenä ja epävakaisena, ja sadekuuroja esiintyy laajoilla alueilla", Pyykkö toteaa.

Lue lisää

Lappiin on satanut ensilumi – maanantaina lunta voi sataa paikoitellen etelässäkin

Ukkonen saattoi olla syynä Kristiinankaupungissa irronneisiin tuulivoimaloiden lapoihin

Meteorologi: Aila näyttää aiheuttaneen tämän vuosituhannen myrskyistä kolmanneksi eniten pelastustehtäviä

Ilmatieteen laitos varoittaa puuskaisesta tuulesta idässä ja kaakossa sekä merialueilla – sähkökatkoksia kymmenien kuntien alueella