MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Kotimaa

Eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa tavoittelee 49 hakijaa – joukossa kaksi entistä kansanedustajaa

Hakijoiden joukossa on myös useita journalisteja, virkamiehiä ja yritysten viestintäjohtajia.
Entisistä kansanedustajista paikkaa ovat hakeneet keskustalainen Timo Kaunisto (kuvassa) ja nykyisin Helsingin poliisin viestintäjohtajana toimiva Juha Hakola (kok.). LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Eduskunnan seuraavan viestintäpäällikön tehtävää tavoittelee 49 hakijaa. Joukossa on konkareita politiikan, viestinnän ja journalismin saralta. Hakuaika tehtävään umpeutui tämän viikon maanantaina.

Entisistä kansanedustajista paikkaa ovat hakeneet Timo Kaunisto (kesk.) ja nykyisin Helsingin poliisin viestintäjohtajana toimiva Juha Hakola (kok.).

Tehtävää on hakenut myös Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja, tutkijataustainen Ville Pernaa. Myös Pohjalainen-lehden entinen päätoimittaja, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana ollut Toni Viljamaa on kiinnostunut tehtävästä. Toimittajista paikkaa ovat tavoitelleet myös Yleisradion politiikantoimittaja Maria Stenroos sekä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikkö Ville Seuri.

Eduskunnan sisältä viestintäpäälliköksi hamuavat apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg ja tiedottaja Heli Kesti-Ylioja. Paikkaa on hakenut myös demarien pitkäaikainen taustavaikuttaja Matti Hirvola, joka on toiminut muun muassa Antti Rinteen (sd.) erityisavustajana ensin valtiovarainministerin, sitten pääministerin ja nykyisin eduskunnan varapuhemiehen tehtävässä.

Hakijoiden joukossa on luonnollisesti monta viestintäpäällikköä ja -johtajaa, kuten Koneen Eveliina Linderborg, työnantajajärjestö Metsäteollisuuden Mika Mäkinen, Veikkauksen Riitta Nissi ja Tilastokeskuksen Mervi Ukkonen. Valtioneuvoston kansliasta paikkaa hakee Anne Sjöholm, joka vastasi Suomen viimevuotisen EU-puheenjohtajakauden viestinnästä.

Paikasta on kiinnostunut myös Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus.

Eduskunnan uusi viestintäpäällikkö seuraa tehtävässä Marjo Timosta, joka toimi tehtävässä vuodesta 2003 alkaen ennen jäämistään ensin lomalle ja sitten eläkkeelle tänä vuonna.

Hakijoista uutisoi aiemmin Iltalehti.

Lue lisää

Hajauttaminen limittyy ympäristöajatteluun – Timo Kaunisto työstää väitöskirjaa keskustapuolueen ympäristöpolitiikasta

Puhetta kyllä, mutta ei tekoja

HS: Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajaa epäillään virka- ja lahjontarikoksesta

Soini pohtii blogissaan ehdotusta keskustan puheenjohtajuudesta: Esityksessä on sekä kieli poskessa että vakava viesti