Kaupparekisterin tietopalvelusta vuoti vian vuoksi jopa ihmisten passikopioita - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Kaupparekisterin tietopalvelusta vuoti vian vuoksi jopa ihmisten passikopioita

Vikatilanne alkoi jo 16.6., mutta se huomattiin vasta 6.7.
Mikko Stig
Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan vika johtui ohjelmistovirheestä.

144 ihmisen henkilötietoja on näkynyt virheellisesti asiakkaille kaupparekisterin Virre-tietopalvelussa, kertoo Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) tiedotteessa.

Henkilötietoja ja yritysten edunsaajatietoja on näkynyt asiakkaille, jotka ovat käyttäneet tietopalvelun pikahakua kaupparekisteri-ilmoitusten hakemiseen. Asiakirjat ovat olleet esimerkiksi kaupparekisteriotteita, henkilötietolomakkeita ja muutamissa tapauksissa myös passikopioita.

PRH:n mukaan vika johtui ohjelmistovirheestä. Vikatilanne alkoi jo kesäkuun 16. päivä, mutta se huomattiin vasta 6. heinäkuuta. Palvelu suljettiin heti.

Virhe on PRH:n mukaan saatu korjattua 8. heinäkuuta ja PRH kertoo ottaneensa yhteyttä ihmisiin, joita tietosuojaongelma koskee.

Tapauksesta on tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetulle.

Kaupparekisterissä on lähes 1,6 miljoonan ihmisen henkilötiedot. Tietopalvelun asiakkaille lähtee päivittäin tuhansia yritystietoja. Henkilötunnuksia lukuun ottamatta kaupparekisterin tiedot ovat pääsääntöisesti julkisia.

Lue lisää

STT:n tiedot: Viranomaisilla on epäilty tietovuototutkinnassa – liittyy Helsingin Sanomien sotilastiedustelu-uutisointiin

Sote-vuoto kuumentaa eduskuntaa: "Varmasti ensimmäinen kerta perustuslakivaliokunnan 110-vuotisen historian aikana"

Patentti- ja rekisterihallitus: yli 10 000 toimimatonta yritystä uhkaa poisto kaupparekisteristä

Kemppaisella näyttää olevan hankalaa sananvapauden kanssa