Mediat: Keskiaikaista linnaa myydään Siuntiossa – hintapyyntö lähes viisi miljoonaa euroa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Mediat: Keskiaikaista linnaa myydään Siuntiossa – hintapyyntö lähes viisi miljoonaa euroa

Suitian linnan ovat omistaneet vuodesta 2015 lähtien Antti Herlin sekä Rehnbergin veljekset Gustav ja Henrik.
MT:n arkisto
Linnan nykyiset omistajat ovat Rehnbergin veljekset Gustav ja Henrik. He ostivat rakennuksen yhdessä Koneen suuromistajan Antti Herlinin kanssa valtion Senaatti-kiinteistöistä vuonna 2015.

Siuntiossa, Uudellamaalla on myynnissä keskiaikainen linna, jonka hintapyyntö on lähes viisi miljoonaa euroa, tarkalleen 4,8 miljoonaa. Suitian linnana tunnetun rakennuksen myyntiaikeista ovat kertoneet monet eri mediat. Asiasta ovat kirjoittaneet ainakin Yle ja Ilta-Sanomat.

Linnan nykyiset omistajat ovat Rehnbergin veljekset Gustav ja Henrik. He ostivat rakennuksen yhdessä Koneen suuromistajan Antti Herlinin kanssa valtion Senaatti-kiinteistöistä vuonna 2015. Kartanolinna, alueen 60 muuta rakennusta sekä 726 hehtaarin maa- ja metsäalueet myytiin tuolloin 11,7 miljoonalla eurolla. Herlin on luopunut omistuksestaan jo aiemmin.

Maanviljelijä Henrik Rehnberg toteaa Ylen haastattelussa, että linna on laitettu myyntiin haikein mielin. Hän perustelee asiaa sillä, että linnan pyörittäminen on vienyt liikaa aikaa maa- ja metsätalouden harjoittamiselta, joka on veljesten pääelinkeino.

Yle: Keskiaikaiseen Suitian linnaan etsitään uutta omistajaa – naapurin pojat myyvät aatelissukujen asumusta, joka vaatii vaivannäköä ja mammonaa

Historiallinen linna myynnissä Siuntiossa – hintapyyntö 4,8 miljoonaa euroa

Lue lisää

MT:n TalkKari Siuntiossa: Nina Pettersson-Perklen on ravikimppoja keräämällä saanut uusia ihmisiä hevosurheilun piiriin

Ilmaston lämpeneminen suosii syyskasveja ja nurmivaltaista luomua

Marin: Hallitus ei päätä pakkokaranteeneista — kyse on viranomaispäätöksistä

Tämän iltaisissa neuvotteluissa ei päätöksiä – hallitus käsittelee huomenna etätyö- ja maskisuosituksia