Yle: Rovaniemellä samaan tartuntaketjuun liittyviä korona-altistuneita yli 200 – tilastointitavan muutos pienentää tartuntalukuja - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Yle: Rovaniemellä samaan tartuntaketjuun liittyviä korona-altistuneita yli 200 – tilastointitavan muutos pienentää tartuntalukuja

Koko maassa on tähän mennessä varmistettu koronaan liittyen 7 296 tartuntaa ja 328 kuolemaa.
Roni Rekomaa
Koronavirustartuntojen tilastointitapaa on muutettu.

Rovaniemellä samaan tartuntaketjuun liittyvien korona-altistuneiden määrä on noussut jo yli kahteensataan, kertoo Yle.

Ylen mukaan viikko sitten keskiviikkona Rollohallissa ja Hoplopissa vierailleista on määrätty karanteeniin 106 ihmistä.

Rovaniemellä todettiin viime viikolla kaksi uutta koronatartuntaa, joiden seurauksena Poropolun päiväkodissa ja Puolustusvoimissa altistui yhteensä sata ihmistä. Kolmas uusi tartunta todettiin päiväkotilapsella viikonloppuna.

Lapsi oli vieraillut aktiviteettipuisto Hoplopissa.

Suomessa on nyt varmistettu yhteensä 7  296 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Luku on pienempi kuin eilen, mikä johtuu THL:n muuttuneesta tilastointitavasta.

Koronavirustapausten yhdistämisen aikaväli on tähän asti ollut kolme kuukautta. Jos samasta henkilöstä on koronavirusilmoitus esimerkiksi maaliskuulta ja kesäkuulta, on tartuntatautirekisteriin kirjattu kaksi eri koronatapausta.

Nyt yhdistämisen aikaväli muutetaan vuodeksi. Muutoksen vuoksi koronatapauksien määrä vähenee 20:llä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä vähenee 8 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä 12 tapausta.

Suomessa ei ole todettu yhtään uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Sen sijaan koronaan liittyvien kuolemien määrä on vähentynyt maanantaista yhdellä, sillä THL:n mukaan kuolinsyyt ovat tarkentuneet.

Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu nyt yhteensä 328 kappaletta. Sairaalahoidossa on koronan takia seitsemän ihmistä, tehohoidossa ei yhtään.

Virustestauksen kapasiteetti on tällä hetkellä THL:n mukaan yli 13  000 testiä päivässä. Parantuneita arvioidaan olevan noin 6  880, eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Aiheet korona
Lue lisää

THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut koronalle Virossa

Suomi–Ruotsi-maaottelun kohtalo yhä auki

Saksassa liki 800 kouluun palannutta oppilasta joutui takaisin kotiin opettajan tartunnan vuoksi

Valtiovarainministeri Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä