Koronan vuoksi suljettu päiväkoti avataan ensi viikolla Rovaniemellä - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Koronan vuoksi suljettu päiväkoti avataan ensi viikolla Rovaniemellä

Rovaniemen kaupungin Poropolun päiväkoti avataan ensi keskiviikkona, jolloin pääosalla altistuneista karanteenit päättyvät.

Päiväkodille palaavat ainoastaan ne lapset ja työntekijät, joiden 14 vuorokauden karanteeni on päättynyt tai jotka eivät ole olleet päiväkodissa 3.7. tai sen jälkeen.

"Päiväkodin tiloihin on 22.7. alkaen turvallista palata, eikä lain edellyttämiä perusteita suljettuna pitämiselle siksi enää ole", kaupunginjohtajan sijaisena toimiva henkilöstöjohtaja Antti Määttä perustelee häiriötilanteiden johtoryhmän torstaina tekemää päätöstä.

Ratkaisua tukee hänen mukaansa myös se, että karanteenista ja lomilta palaavien lasten sijoittaminen muihin päiväkoteihin olisi ollut haasteellista vuorohoidon järjestämisen vuoksi. Poropolun päiväkoti on vuoropäiväkoti, joka on avoinna jokaisena viikonpäivänä klo 5.30-22.00. 

Päiväkodille ovat palaamassa myös ne lapset ja työntekijät, jotka ovat olleet lomalla tai muusta syystä poissa päiväkodista ennen todettuja koronatartuntoja.

"Karanteenissa olleet on testattu, eikä uusia tartuntoja jo uutisoitujen lisäksi ole löytynyt. Heidän vointiaan seurataan koko karanteenin ajan ja jokaiseen heistä ollaan yhteydessä ennen karanteenin päättymistä. Näin varmistutaan siitä, ettei kukaan infektio-oireinen palaa päiväkodille ja kaikki oireilevat testataan", kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen sanoo.

Ne, joiden 14 vuorokauden karanteeni on vielä käynnissä, voivat palata vasta karanteenin päätyttyä. Päiväkodille palaavat siis vain ne henkilöt, joiden karanteeni on päättynyt tai jotka eivät ole olleet altistuneita.

Alun perin päiväkoti päätettiin sulkea varotoimenpiteenä ajalle 13.7. - 27.7. päiväkodissa ilmenneen kahden koronavirustartunnan vuoksi. Kaikki päiväkodissa altistuneet työntekijät ja lapset on nyt asetettu karanteeniin ja testattu. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt.

Lisäksi päiväkodin tiloihin on tehty tehostettu siivous. Tartuntariskiä tiloissa ei häiriötilanteiden johtoryhmän mukaan siis enää ole, eikä tiloja ole tartuntatautilain perusteella syytä enää pitää suljettuna. 

Lue lisää

Huoltovarmuuskeskus ryhtyy valmistelemaan suojavarusteiden lisähankintaa – hankintojen kokonaisarvo arviolta korkeintaan 41 miljoonaa euroa

Valtioneuvosto päätti maahantulorajoitusten palauttamisesta – listalla Belgia, Hollanti ja Andorra

Facebook poisti videojulkaisun Trumpin sivuilta – syynä koronavirusta koskeva harhaanjohtava tieto

Koronatapauksissa lievää kasvua – tartunta aiempaa nuoremmilla