MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Kotimaa

Entiseen ulkoministeriin Timo Soiniin kohdistuneesta hyökkäysyrityksestä Vantaalla nostettu syyte

Epäilty kiistää syyllistyneensä rikoksiin.
LEHTIKUVA / Mikko Stig
Ulkoministerinä tapahtuma-aikaan toiminut Timo Soini oli tapaamassa äänestäjiä maaliskuussa 2019, kun häntä yritettiin lyödä muovipullolla.

Entiseen ulkoministeriin Timo Soiniin (sin.) kohdistuneesta hyökkäysyrityksestä on nostettu syyte, kertoo Syyttäjälaitos.

Ulkoministerinä toiminut Soini oli tapaamassa äänestäjiä Vantaalla Korson maalaismarkkinoilla maaliskuussa 2019, kun keski-ikäinen mies yritti lyödä häntä muovipullolla. Syyttäjä nosti asiassa syytteen Soiniin kohdistuneesta pahoinpitelyn yrityksestä.

Epäilty teki myös vastarintaa Soinin turvamiehinä toimineita poliiseja vastaan. Tältä osin nostettiin syytteet viranomaisen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahdesta pahoinpitelystä.

Epäilty kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Tapauksessa epäiltiin myös poliittisten toimintavapauksien loukkaamista. Syyttäjä kuitenkin päätti, ettei sen osalta nosteta syytettä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin syytteitä käsitellään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Maalaismarkkinoilla paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja kertoi, että turvamiehet painoivat maahan Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutunutta miestä ja pitivät tätä paikallaan.

Soini oli kertonut ympärillä oleville ihmisille, että kyseinen mies oli yrittänyt lyödä häntä ja että turvamiehet ottivat miehen haltuunsa. Soini jatkoi välikohtauksen jälkeen normaalisti kansalaisten tapaamista.

Soini kuvaili blogissaan tapausta ikäväksi välikohtaukseksi, jota kukaan ei halua tai toivo kohdalleen, ja totesi, että uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan. Hän kiitti myös turvamiehiä hyvästä työstä.

Maalaismarkkinoilla monitoimikeskus Lumon lähistöllä oli usean puolueen edustajia tapaamassa äänestäjiä.

Lue lisää

Kun ankkuriyhtiö lähtee kaupungista

Jussi Niinistö palaa perussuomalaisten hajoamiseen kesällä 2017: "Katsoin velvollisuudekseni jatkaa puolustusministerinä"

Väkivallalla ja sen videoinnilla voidaan tavoitella julkisuutta – vanhemmat eivät pysty kontrolloimaan kaikkea, mutta ajan ilmiöistä on syytä olla perillä

Kysymykseen syntymäpaikastani vastaan leikilläni, että se on "likainen salaisuus"