Kotimaa

Hakekasat syttyivät palamaan Stora Enson Varkauden tehtaalla — kyseessä toinen palo samalla tehdasalueella tänä vuonna

Tulessa on tehtaan alueella olevia hakekasoja noin 1,5 hehtaarin alueella.
Juho Leskinen
Stora Enson tehtaalla tulipalo on toinen lyhyen ajan sisään.

Stora Enson tehtaalla Ahlströminkadulla Varkaudessa syttyi tänä aamuna suuri tulipalo. Pelastuslaitoksen mukaan palo on syttynyt hakekasoissa.

Tulessa on tehtaan alueella olevia hakekasoja noin 1,5 hehtaarin alueella. Hakekasat ovat noin kymmenen metrin korkuisia. Sammutustyöt kestävät useita tunteja. Palossa ei pelastuslaitoksen tämänhetkisen tiedon mukaan ole sattunut henkilövahinkoja, eikä siitä aiheudu vaaraa ympäristön asukkaille.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestari Petteri Lintusen mukaan palo on saatu rajattua ja varsinaiset sammutustyöt voidaan aloittaa. Palon sammuttaminen tulee kestämään useita tunteja.

"Palo on aika vaativa hakekasojen koon takia. Kun varsinainen sammutustyö on tehty, niin kasat pitää vielä käydä läpi, jotta löydämme mahdolliset kytöpesäkkeet, Lintunen toteaa.

Palon syttymissyystä ei Lintusen mukaan ole vielä tietoa. Ensimmäiset Varkauden yksiköt pääsivät paikalle hyvin nopeasti, mutta palo oli sen verran laaja, että yksiköitä jouduttiin kutsumaan myös lähikunnista. Paikalla on tällä hetkellä noin kymmenen yksikköä.

Lintusen mukaan vastaavia hakekasojen syttymisiä tulee vastaan silloin tällöin. Stora Enson tehtaalla tulipalo on toinen lyhyen ajan sisään.

"Viimeeksi keväällä sattui vastaava palo samalla Stora Enson tehdasalueella. Silloin syttymissyy jäi epäselväksi."

Keväällä palo ei kuitenkaan tehnyt yhtä isoa tuhoa.

"Se rajoittui silloin yhteen kasaan. Nyt tulessa on parikin kasaa."

Lue lisää

Stora Enson monimuotoisuus

Kaikki uudet tuotteet eivät lähde lentoon

Stora Enson puupohjainen hiili voitti Metsä360-palkinnon – selluntuotannon sivutuotteella voidaan korvata akkujen ja paristojen uusiutumaton grafiitti

Stora Enso investoi Kristiinankaupungin aaltopahvipakkaustehtaaseen – laitteistoa siirretään Lahdesta