Yle: Lähes 60 prosenttia toivoisi pääsevänsä jo takaisin työpaikalle - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Yle: Lähes 60 prosenttia toivoisi pääsevänsä jo takaisin työpaikalle

29 prosenttia vastaajista kertoi, että he suuntaisivat mieluummin fyysisesti työpaikoille.
LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia vastaajista haluaisi palata etätöistä takaisin työpaikalle.

Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn perusteella lähes 60 prosenttia vastaajista haluaisi palata etätöistä takaisin työpaikalle. 23 prosenttia vastaajista kuitenkin kertoi, että lähityöhön palaaminen huolestuttaa koronatilanteen vuoksi. 19 prosenttia ei osannut vastata kysymykseen.

Korona-aika on kasvattanut ihmisten halukkuutta tehdä etätöitä myös tulevaisuudessa. Kyselyssä 56 prosenttia vastaajista sanoi, että he aikovat tehdä tulevaisuudessa enemmän etätöitä. Huhtikuussa etätöiden kasvattamisen kannalla oli vain 27 prosenttia.

Yli neljännes, 26 prosenttia, vastaajista kertoi, että he ovat tehneet työtään kokonaan tai lähes kokonaan etänä koronakriisin aikana. 36 prosenttia ihmisistä vastasi, ettei heidän työtään voi tehdä etänä ja 23 prosenttia kertoi, etteivät he ole työelämässä.

Lähes puolet, 48 prosenttia, kertoo nauttivansa etätöissä olemisesta, kun taas 29 prosenttia vastaajista kertoi, että he suuntaisivat mieluummin fyysisesti työpaikoille.

Kyselyyn vastasi 916 ihmistä.

Lue lisää

Toimihenkilöliitto ehdottaa: Etätyöhön lakisääteinen oikeus

THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut koronalle Virossa

Suomi–Ruotsi-maaottelun kohtalo yhä auki

Saksassa liki 800 kouluun palannutta oppilasta joutui takaisin kotiin opettajan tartunnan vuoksi