Maahantulorajoituksia uhkaa kiristyminen – useissa maissa tartuntatapaukset lisääntyvät - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Maahantulorajoituksia uhkaa kiristyminen – useissa maissa tartuntatapaukset lisääntyvät

Pahin tilanne on maahantulorajoituksista vapautetussa Belgiassa.
LEHTIKUVA/AFP
Pahin tilanne on maahantulorajoituksista vapautetussa Belgiassa, jossa uusien sairaustapausten määrä on noussut 31,8 henkilöön 100 000 asukasta kohti.

Koronavirustapausten lisääntyminen uhkaa muuttaa useita maita koskevia maahantulorajoituksia useista Schengen-maista, jotka ovat tällä hetkellä vapautettuna rajoituksista.

Pahin tilanne on maahantulorajoituksista vapautetussa Belgiassa, jossa uusien sairaustapausten määrä on noussut 31,8 henkilöön 100  000 asukasta kohti. Suomi pitää raja-arvona ensisijaisesti kahdeksaa henkilöä ja harkinnanvaraisesti kymmentä henkilöä.

Suomen raja-arvot ylittävät myös Malta (22,7 tapausta) ja Hollanti (13,7 tapausta). Tanska on rajatapaus 9,3 tartunnan saaneella.

Itävalta, Slovenia ja Sveitsi on jo aiemmin palautettu maahantulorajoitusten piiriin. Hallitus päättää uusista rajoituksista tai rajoitusten poistoista mahdollisesti jo ensi viikolla. Hallitus on aiemmin todennut, että purettuja rajoituksia voidaan tarvittaessa palauttaa, jos epidemiatilanne pahenee merkittävästi jossakin maassa.

Maahantulorajoituksista vapautuneita maita jäisi jäljelle 11: Norja, Islanti, Viro, Latvia, Liettua, Italia, Kreikka, Liechtenstein, Saksa, Slovakia ja Unkari. Saksassa on ilmennyt kahdeksan uutta koronatapausta 100  000 henkilöä kohti.

Maahantulorajoitukset jatkuisivat Espanjasta, Luxemburgista, Portugalista, Puolasta, Ranskasta, Ruotsista ja Tshekistä tuleville matkustajille.

Muista maista Suomen raja-arvot ylittävät muun muassa Britannia ja Kroatia.

Lue lisää

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

Suomessa 17 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa

Meksiko ohitti koronakuolemissa jo Italian – Latinalaisen Amerikan korona-ahdinko syvenee