Korona ei hyydyttänyt asuntokauppaa – vanhojen osakeasuntojen kauppoja kesäkuussa saman verran kuin viime vuonna - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Korona ei hyydyttänyt asuntokauppaa – vanhojen osakeasuntojen kauppoja kesäkuussa saman verran kuin viime vuonna

Suurista kaupungeista hinnat nousivat viime vuoteen verrattuna Turussa, Vantaalla, Helsingissä ja Oulussa ja laskivat hieman Espoossa ja Tampereella.
LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat edellisvuoden kesäkuuhun verrattuna pääkaupunkiseudulla ja joissakin suuremmissa kaupungeissa.

Vanhojen osakeasuntojen kauppoja tehtiin kesäkuussa saman verran kuin viime vuonna vastaavaan aikaan ja lähes 30 prosenttia enemmän kuin toukokuussa, kertoo Tilastokeskus ennakkotietojensa mukaan.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat edellisvuoden kesäkuuhun verrattuna pääkaupunkiseudulla, jossa nousua oli vajaan prosentin verran. Muualla maassa hinnat laskivat 4 prosenttia. Ennakkotietojen perusteella hinnat laskivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Itä-Suomessa.

Suurista kaupungeista hinnat nousivat viime vuoteen verrattuna Turussa, Vantaalla, Helsingissä ja Oulussa ja laskivat hieman Espoossa ja Tampereella.

Toukokuuhun verrattuna hinnat pysyivät ennallaan koko maassa. Toukokuussa vanhojen osakeasuntojen kauppamäärä sukelsi noin 30 prosenttia vuoden takaisesta.

Lue lisää

Energiaveroista tulee kova kiista

Yritysten pärjättävä nyt yksin

Kiurun soolot rasittavat jo

Vieraat ihmiset samassa sisätilassa aiheuttavat koronapelkoa: Joka viides suomalainen ei haluaisi kyselyn mukaan palata lähityöhön