Esitutkinta valmistui: Joulukuussa Espoossa rahtikonttiin pyrkinyt naamiojoukko havitteli 25 miljoonan euron kokaiinilastia - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Esitutkinta valmistui: Joulukuussa Espoossa rahtikonttiin pyrkinyt naamiojoukko havitteli 25 miljoonan euron kokaiinilastia

Laillisena rahtina kontissa oli metallisia puhallusrakeita, ja sen joukkoon oli poliisin mukaan piilotettu 176,1 kiloa kokaiinia.
Mikko Stig
Poliisi tutki hyökkäystä espoolaiseen varastoon.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koski viime joulukuussa espoolaisvarastoon kohdistunutta hyökkäystä.

Viisi naamioitunutta ihmistä tunkeutui puolenpäivän aikaan Karapellontiellä sijaitsevaan Algol-yhtiön liikekiinteistöön, jossa purettiin rahtikonttia.

Kontin purkuun osallistunutta kuljettajaa lyötiin pään alueelle ja paikalla olleita ihmisiä uhattiin oikeaa ampuma-asetta jäljittelevällä muovikuula-aseella, poliisi kertoo. Paikalta tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen, mutta epäillyt pääsivät poistumaan paikalta ennen poliisin saapumista.

Laillisena rahtina kontissa oli metallisia puhallusrakeita, ja sen joukkoon oli poliisin mukaan piilotettu 176,1 kiloa kokaiinia. Laboratoriotutkimuksen mukaan kokaiini oli 94–100-prosenttista. Katukaupassa sen arvo olisi ollut jopa yli 25 miljoonaa euroa.

Poliisin mukaan huume-erästä ainakaan kaikki ei ollut tarkoitettu Suomeen, vaan sitä on ollut tarkoitus viedä maasta.

Rahtikontti oli saapunut Suomeen Hollannin Rotterdamin kautta Brasiliasta. Konttia oli poliisin mukaan yritetty purkaa ennen Suomea, mutta siinä ei ollut onnistuttu.

Hyökkäyksen jälkeen myöhemmin samana päivänä poliisi otti kahdesta eri henkilöautosta Helsingin Olympiaterminaalilla kiinni viisi ihmistä, jotka olivat poistumassa maasta.

Poliisin mukaan neljä miehistä asuu Tanskassa ja yksi Ruotsissa ja he ovat noin 20–30-vuotiaita. Kiinni otetuista kaksi osallistui poliisin mukaan hyökkäykseen Espoossa.

Nimikkeinä esitutkinnassa on ollut törkeä huumausainerikos, törkeän ryöstön yritys ja törkeän ryöstön valmistelu.

Juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Asiaa on tarkoitus käsitellä käräjäoikeudessa syyskuun alussa.

Lue lisää

Laaja rikossarja: Kaksi naista naamioitui patalappuja kauppaaviksi koulutytöiksi – anastivat iäkkäiltä koruja, käteistä ja pankkikortteja tunnuslukuineen

Miesjoukko yritti ryöstää bajamajan Vesannolla, sivullinen keskeytti aikeen

Poliisi sai Paraisten aseellisen ryöstön tekijät kiinni – poliisikoira jäljitti kommandopipoiset miehet

Kouluissa tapahtuneisiin pahoinpitelyihin puuttuvat useat viranomaiset lastensuojelua myöten – rangaistusten sijaan pyritään sovitteluun