Kotimaa

Suomessa on todettu 41 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuus ja tapausmäärät ovat nousseet selkeästi

Sairaalassa oli keskiviikkona seitsemän ihmistä, joista yksi tehohoidossa.

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 41 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tartuntoja on nyt yhteensä 7  683.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyjä kuolemantapauksia oli keskiviikkona raportoitu Suomessa 333. Sairaalassa oli seitsemän ihmistä, joista yksi tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat sairaalassa olevien ja kuolemantapausten määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus ja tapausmäärät ovat nousseet selkeästi elokuun alun seurantajakson aikana. Nousu on huomattavaa eritoten suhteessa heinäkuun alun lukuihin, sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedotteessa sanotaan.

Elokuun 3.–9. päivät kattavalla seurantajaksolla ilmoitettiin 139 uutta tapausta, kun viikon aiemmin kattavalla jaksolla tartuntoja rekisteröitiin 81. Taudin ilmaantuvuus per 100  000 asukasta oli viikot 31–32 kattavalla aikajaksolla 4,0. Aiemmalla kahden viikon jaksolla ilmaantuvuus oli 1,8 tapausta.

Ilmaantuvuudessa on havaittavissa selkeitä alueellisia eroja, selviää THL:n hybridistrategian seurantaraportista. Sen mukaan ilmaantuvuus on yli kolmen Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä viimeisimmällä 14 päivän aikavälillä, eli 27.7.–9.8.

Satakunnassa ilmaantuvuus on yli kuuden, ja Husin kohdalla ilmaantuvuusluku on yhdeksän paikkeilla. Vain seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku on viimeisen kahden viikon seurantajakson aikana laskenut tai pysynyt samana kuin aiemmin. Sairaanhoitopiirejä on koko maassa 21.

Suomen hallitus on käyttänyt muiden maiden kohdalla riskimaa-statuksen arvioinnissa rajana kahdeksaa todettua tapausta per 100  000 ihmistä edellisen kahden viikon aikana. Husin alue olisi tämän perusteella luokiteltavissa riskimaaksi, jos se olisi itsenäinen valtio.

Viruksen tarttuvuus- eli R-luku on tällä hetkellä 1,20–1,60. Tämä tarkoittaa, että jokainen ihminen, joka on saanut tartunnan, tartuttaa keskimäärin useamman kuin yhden uuden ihmisen. Jos R-luku olisi alle yhden, epidemia supistuisi.

Tautitapauksia on todettu sekä kotoperäisinä että ulkomailta tuotuina. Osa uusista tapauksista on viranomaisten mukaan liitoksissa tunnettuihin tartuntaketjuihin ja tartuntaryppäisiin. Kaikkien tartuntatapausten alkuperäistä lähdettä ei kuitenkaan ole tiedossa.

Lue lisää

Lue uusin koronakatsaus: Suomen epidemiatilanteessa näkyy pientä positiivista valoa

Katso tallenne Suomen koronatilanteesta

Tässä kunnat, joissa koronaa on ollut koko taudin aikana alle viisi tapausta – Siilinjärvi on kunnista väkiluvultaan suurin, kunnanjohtaja: ”Olemme onnistuneet"

THL: Suomessa 222 uutta koronavirustartuntaa – kahdessa viikossa todettu 1 261 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana