Kotimaa

Kainuussa ei ole todettu uusia koronatartuntoja eilisillan jälkeen – myöskään uusia altistumisia ei ole ilmennyt

Eilen illalla Kuhmo tiedotti 13 koronavirustartunnasta ja yli sadasta altistumisesta.
Emmi Korhonen
Kuhmossa perjantaina todetusta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt 13 koronavirustartuntaa ja yli sata altistumista.

Kainuun soten alueella ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja tai altistumisia eilisillan jälkeen, kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto kertoo STT:lle.

Kainuun sote tiedotti eilen illalla, että Kuhmossa perjantaina todetusta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt 13 koronavirustartuntaa ja yli sata altistumista.

Yksi altistumispaikka on Tuupalan koulu, jossa Ahopellon mukaan ei ole todettu yhtäkään koronatartuntaa. Hän ei ota kantaa siihen, missä muissa paikoissa altistumisia on todettu.

"Siksi on varmistettu kaikki tartuntaketjut ja yhtenä niistä on Tuupalan koulu, josta positiivisia näytteitä ei löytynyt."

Ahopellon mukaan tartunnan saaneet ovat aikuisia ihmisiä, jotka ovat tartunnasta tietämättä liikkuneet eri puolilla Kainuuta. Tämän vuoksi altistumisia on tapahtunut Kuhmon lisäksi esimerkiksi Kajaanissa.

Koska kyse on yksittäisistä ihmisistä, hän ei kommentoi tartunnan saaneiden asioita tarkemmin.

"Nämä ovat yksittäisten henkilöiden asioita. Kun ihmiset liikkuvat eri paikoissa ja ovat eri töissä olevia henkilöitä, sen takia voi olla monta asiaa minkä vuoksi voi joutua liikkumaan."

Ahopellon mukaan Kainuun sote pitää kokouksen asiaan liittyen tänään aamupäivällä, jonka jälkeen tiedottaa asiasta lisää.

Lue lisää

"Sosiaalinen eristyminen ja läheisyyden puute voi tappaa kauan ennen kuolinpäivää"

Italiassa uusia koronatartuntoja enemmän kuin keväällä – messut peruttava ja itsepalvelubaarien suljettava jo iltakuudelta

Sairaanhoitopiirien kotisivuilla näkyy hyvin kirjavaa koronatiedotusta – Eksotella selkeät toimintaohjeet, Kainuulla niukka tiedote

Lännen Media: Hammashoidossa yli miljoonan käynnin hoitovelka koronakriisin seurauksena