Kotimaa

Korkeakoulut saavat yli 10 000 uutta aloituspaikkaa vuoteen 2022 mennessä

Aloituspaikkoja kohdistetaan ministeriön mukaan erityisesti työvoimapulasta kärsiville aloille.
Sanne Katainen
Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt korkeakoulujen opiskelupaikkojen merkittävästä lisäämisestä. Kuvassa Helsingin yliopiston Viikin kampus.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt korkeakoulujen opiskelupaikkojen merkittävästä lisäämisestä. Aloituspaikkoja lisätään vajaat 6 000 kappaletta vuosille 2021 ja 2022.

Ministeriö oli jo aiemmin päättänyt yli 4 000 paikan lisäämisestä tälle vuodelle. Yhteensä uusia paikkoja tulee siten kolmen vuoden aikana noin 10 200. Ammattikorkeakoulut saavat näistä noin 3 900 paikkaa ja yliopistot noin 6 300.

"Se, että korkeakouluilta löytyi valmiutta lisäkoulutuspaikkojen avaamiseen, on koulutustasoamme nostava tulevaisuusteko kansakuntamme hyvinvoinnin eteen", tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kehui tiedotteessa.

Aloituspaikkoja kohdistetaan ministeriön mukaan erityisesti työvoimapulasta kärsiville aloille. Esimerkiksi sairaanhoitajien koulutuksen aloituspaikkamäärä kasvaa 665:llä.

Lue lisää

Tieteiden yö näkyy nyt koko Suomessa – tutustu kemistin laboratorioon, osallistu politiikkanörttien visaan tai seuraa tiedekirjaraatia

Seurantaloille 2,3 miljoonaa euroa: "Avustuksilla tuetaan yhteisöjen toiminnan jatkuvuutta"

Hallitus laajensi tekniikan ja sotealan koulutusta

Uutissuomalainen: Professorien määrä vähenee suomalaisissa yliopistoissa