Kotimaa

Maanantaina yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema – Kainuun tartuntarypäs kasvaa, Jyväskylässä jopa kaksisataa joutumassa karanteeniin

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin Suomessa tänään yhdeksän.
Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 334, mikä on 48 enemmän kuin edellisellä kahden viikon jaksolla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi maanantaina yhdestä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Viruksen aiheuttamaan tautiin on nyt kuollut Suomessa 336 ihmistä.

Sairaalahoidossa on THL:n mukaan nyt kymmenen ihmistä, joista yksi tarvitsee tehohoitoa. Sairaalahoidossa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin Suomessa tänään maanantaina yhdeksän, THL kertoi. Yhteensä tartuntoja on nyt 8 086.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 334, mikä on 48 enemmän kuin edellisellä kahden viikon jaksolla.

THL:n Solitalta tilaama Koronavilkku-sovellus tuli tänään ladattavaksi sovelluskauppoihin. Sovelluksen tarkoitus on havaita mahdolliset altistumiset hyödyntämällä puhelinten bluetooth-yhteyttä.

Kainuun koronavirusryppäässä todettujen tartuntojen määrä on kasvanut jälleen eilisestä. Kainuun sote tiedottaa, että tartuntoja on todettu alueella yhteensä 18. Altistuneita arvioidaan tällä hetkellä olevan yhteensä 150–160.

Kainuun sote tiedottaa, että sen vanhuspalvelujen hoitokoteihin ja -yksiköihin on asetettu tästä päivästä eteenpäin toistaiseksi voimassa oleva vierailukielto. Se koskee myös Kuhmon terveyskeskussairaalan vuodeosastoa ja kehitysvammayksiköitä.

Kainuun soten pandemiapäällikkönä työskentelevä Olli-Pekka Koukkari kertoo STT:lle, että alueen koronavirusvyyhtiä on selvitetty koko viikonlopun yli. Kaikki altistuneet on tavoitettu.

"Perjantaiaamusta saakka, kun kaikki alkoi valjeta, olemme aamusta iltaan selvittäneet tilannetta. Öisin emme ole soitelleet ihmisille, vaikka töissä työntekijöitämme onkin ollut."

Tartunnan saaneista 16 on Kuhmosta, yksi Sotkamosta ja yksi Kajaanista. Maanantaiaamuna annettujen tietojen mukaan ensimmäiset 16 tartunnan saanutta ovat aikuisia ja heidän keski-ikänsä on alle 30 vuotta.

Koronatartuntojen määrä Jyväskylässä on korkein viime huhtikuun alun jälkeen ja altistuneita arvioidaan olevan jopa satoja, Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessa.

THL ilmoitti tänään, että Jyväskylässä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Tilastoissa eivät näy vielä tänä aamuna ilmoitetut uudet kahdeksan koronatartuntaa.

Tänä aamuna todetuista koronatartunnoista kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen. Tartuntojen vuoksi jopa kaksisataa ihmistä aiotaan asettaa karanteeniin joukkoaltistumisen vuoksi. Tartuntojen syynä ovat yksityisten ihmisten järjestämät tapahtumat, joissa on tapahtunut joukkoaltistumisia.

Lehden tietojen mukaan osa altistuneista on jo asetettu karanteeniin, mutta kaikkia ei ole vielä tavoitettu.

Tartuntaryppäiden lisäksi Jyväskylässä on todettu yksittäisiä tartuntatapauksia, joiden alkuperä ei ole tiedossa.

Lue lisää

Moskovan koronatilanne huononee – ennätysmäärä uusia tartuntoja toista päivää peräkkäin, rokotteet eivät meinaa kelvata

THL: Suomessa on raportoitu 115 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 73 uutta koronatartuntaa

Suomessa 103 uutta koronatartuntaa ja kolme uutta koronakuolemaa