Kotimaa

Suomessa 36 uutta koronavirustartuntaa – Pirkanmaalla ainakin kolme liittyy Tampereen yliopiston tartuntaketjuun

Tampereen yliopistossa paljastui viime viikolla laaja tartuntaketju keskustakampuksen opiskelijoilla.
Pirkanmaalla on todettu viimeisen vuorokauden aikana kuusi uutta koronatartuntaa. Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) mukaan tartunnoista kolme liittyy Tampereen yliopiston opiskelijoiden tartuntaketjuun. LEHTIKUVA / Anni Reenpää

Suomessa on todettu 36 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 389 tartuntaa, mikä on 52 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Seitsemän viime päivän aikana tartuntoja on todettu 241, kun edellisten seitsemän päivän summa oli 148.

Sairaalahoidossa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantain tietojen mukaan Suomessa on todettu yhteensä 335 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Pirkanmaalla on todettu viimeisen vuorokauden aikana kuusi uutta koronatartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) Twitterissä.

Tartunnoista kolme liittyy Tampereen yliopiston opiskelijoiden tartuntaketjuun, kaksi tartunnan saaneista taas on altistunut muualla Suomessa. Taysin mukaan yhden tartunnan lähdettä yhä selvitellään.

Tampereen yliopistossa paljastui viime viikolla laaja tartuntaketju keskustakampuksen opiskelijoilla. Tartunnat eivät ole tapahtuneet yliopiston tiloissa, vaan tiettävästi opiskelijoiden vapaa-ajan tapahtumassa.

Juttua päivitetty 7.9. kello 12.18: lisätty koko maan tartuntamäärät.

Lue lisää

Suomessa todettu 219 uutta koronatartuntaa

Saksan koronatilanne erittäin vakava – rajoitukset voimistuivat useissa maissa Euroopassa.

Suomessa 184 uutta koronatartuntaa

THL: Uusia koronatartuntoja 294, tunnistamattomia tapauksia ei todennäköisesti ole paljon