Kotimaa

Posti aloittaa yt-neuvottelut – uhattuna 130 työtehtävää, mutta ei tällä kertaa jakelupuolelta

Posti aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat pääasiassa asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskenteleviä henkilöitä Suomessa.
Jarkko Sirkiä
Posti Group kertoo aloittavansa 130 työtehtävää käsittävät yt-neuvottelut kilpailukykynsä turvaamiseksi. Myös ulkoistukset ovat tarkastelussa.

Posti Group kertoo tiedotteessa, että arvioitu vähennystarve on noin 130 työtehtävää. Postin palveluksessa on noin 22 000 henkilöä.

Rahtiliiketoiminta ja Transval eivät ole neuvotteluiden piirissä. Säästöjä haetaan myös muilla tavoilla, esimerkiksi tarkastelemalla oman ja ulkoa ostetun työn suhdetta.

Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto sanoo tiedotteessa, että toimiala on suuressa murroksessa ja koronatilanteen myötä muutosvauhti on kiihtynyt entisestään. Kuusiston mukaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin on vastattava ja Postin on uudistuttava nykyistä huomattavasti nopeammin.

"Tämän vuoksi suunnittelemme toimintamallin muutosta, jonka tavoitteena on vauhdittaa liiketoimintojemme uudistamista ja tehostaa toimintaamme. Tällä muutoksella on ikävä kyllä henkilöstövaikutuksia. Meidän täytyy kuitenkin katsoa tulevaan ja tehdä tilanteen vaatimia muutoksia. Seuraavat kolme vuotta on meille kriittinen aikajänne kilpailukykymme turvaamisessa. Tuemme henkilöstöämme tämän muutoksen keskellä", hän sanoo.

Postin tiedotteen mukaan toimintamallia on tavoitteena muuttaa siten, että konserniin kuuluvilla liiketoimintaryhmillä olisi aiempaa enemmän tulosvastuuta ja kokonaisvaltaisempi rooli kehittää ja ohjata toimintaansa vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Lue lisää

Sekä Postin että Matkahuollon joulun pakettiralli ollut ennätysvilkasta – brexitin uskotaan aiheuttavan isoja ruuhkia loppuvuoden pakettitoimituksiin

Hallintoneuvoston jäsen varoittaa Postia jakelun hinnoittelumuutoksista – uusi postilaki ja jakelutuki vaarantuvat

Black Friday ja korona siivittivät Postin kaikkien aikojen pakettiennätykseen – viime viikolla käsiteltiin 1,5 miljoonaa pakettia

Posti korottaa kirjeiden, lehtien ja postipakettien jakelun hintoja reippaasti – Medialiitosta ja Suomen Yrittäjistä kritiikkiä ajoitukselle