Petäjäveden karhua ei löydetty – poliisi lopetti etsinnät - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Petäjäveden karhua ei löydetty – poliisi lopetti etsinnät

Eläintä etsittiin koko yö, mutta sitä tai edes merkkejä sen vakavasta loukkaantumisesta ei löytynyt.

Keski-Suomessa Petäjäveden Metsäkulman alueella liikkuneen karhun etsinnät lopetettiin maanantaina puolilta päivin, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Sunnuntai-iltana poliisi tiedotti, että mahdollisesti vakavasti loukkaantunut karhu saattaa olla ihmisille vaarallinen. Alueelle annettiin myös vaaratiedote. Karhu törmäsi poliisin mukaan sunnuntai-iltana henkilöautoon Metsäkulmantien ja Saravantien risteyksessä. Törmäyksen jälkeen se poistui onnettomuuspaikalta.

Poliisi kertoo, että karhua etsittiin koko sunnuntain ja maanantain välinen yö. Sitä ei löytynyt lähialueelta eikä kauempaa, eikä poliisi löytänyt myöskään merkkejä, jotka olisivat viitanneet karhun vakavaan loukkaantumiseen. Etsintään osallistui myös suurriistavirka-avun yhdyshenkilöitä.

Poliisi uskoo karhun loukkaantuneen törmäyksessä lievästi ja menneen menojaan.

Lue lisää

Karhu ja juna törmäsivät toisiinsa Lieksassa

Poliisi epäili törkeää metsästysrikosta – tutkimus paljasti, että pienikokoinen karhu ei ollut rauhoitettu alle vuoden ikäinen pentu, vaan vuosikas erauspentu

Poliisi varoittaa karhusta Petäjäveden Metsäkulmalla

Karhuja kaadettu lähes 290 koko maassa – tutustu MT:n karhusaaliskarttaan ja paikkakuntakohtaisiin päivitettyihin saalistietoihin