Ojennetun käden lahjoituksia tarvitaan joka päivä – "Autetaan taas yhdessä" on Veripalvelun tänään julkaistu vetoomus - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Ojennetun käden lahjoituksia tarvitaan joka päivä – "Autetaan taas yhdessä" on Veripalvelun tänään julkaistu vetoomus

Verenluovuttajia on ollut liikkeellä vähemmän kuin tavallisesti. Potilaat kuitenkin tarvitsevat elintärkeitä verivalmisteita viikon jokaisena päivänä, vuodenajasta riippumatta.
Jari Härkönen
VeriRyhmän jäsenet voivat luovuttaa kukin vuorollaan ja saada pisteet ryhmän hyväksi.

Veripalvelu haastaa työpaikat, oppilaitokset, harrastusryhmät, ystäväporukat ja muut yhteisöt auttamaan potilaita yhteisvoimin myös poikkeusaikana, "yhdessä vaikka erikseen".

Autetaan taas yhdessä -kampanja kestää marraskuun loppuun, ja siihen voivat osallistua sekä aiemmin perustetut että uudet VeriRyhmät, Veripalvelusta kerrotaan.

Verenluovuttajia tarvitaan tänäkin syksynä noin 800–900 joka arkipäivä.

Maanantaina verivarannot olivat Veripalvelun sivuilla keskimäärin puolillaan.

Perustamalla oman VeriRyhmän, eli luovutusporukan työ-, opiskelu- tai harrastuskavereiden kanssa, voi moninkertaistaa avun ja tehdä potilaiden auttamisesta yhteisöllisempää.

Virtuaalisena ”hengenpelastajajoukkueena” voi toimia myös fyysistä etäisyyttä noudattaen: jokainen voi käydä luovutuksessa itselle sopivaan aikaan ja kerätä silti pisteitä yhteiseen luovutuspottiin.

Vähintään viisi verenluovutuskäyntiä kampanja-aikana 14.9.–30.11. keränneet VeriRyhmät osallistuvat neljän 250 euron arvoisen herkku- ja hyvinvointilahjakortin arvontaan.

VeriRyhmiä palkitaan vuosittain myös kunniakirjoilla. Vähintään 10 luovutuksesta vuoden aikana saa peruskunniakirjan, 20 luovutuksesta hopeisen, 30 luovutuksesta kultaisen ja 50 luovutuksesta platinaisen kunniakirjan.

Vuonna 2019 kunniakirjan sai 621 aktiivista ryhmää.

VeriRyhmä rekisteröidään kampanjasivulla. Jokaiselle ryhmään kuuluvalle luovuttajalle tulee tämän jälkeen tehdä oma ajanvaraus.

Luovuttaa voi myös pienellä porukalla varaamalla ajat samaan aikajaksoon tai peräkkäin.

Ryhmän jäseneksi liitytään luovutuskäynnin yhteydessä, jolloin luovutukset alkavat kartuttaa ryhmän saldoa.

Lue lisää

Verivalmisteita tarvitaan lähes normaali määrä viruksesta huolimatta

Hätäverelle on jatkuva tarve, vaikka leikkaukset siirtyvät – SPR:n Veripalvelu vetoaa terveisiin luovuttajiin, erityisesti tarvitaan O-ryhmän verta

MTK:n lentoasemakampanja on otettu pääosin hyvin vastaan: "Heti kampanjan käynnistyessä sitä kritisointiin jonkin verran somessa"

Verenluovuttajia tarvitaan myös välipäivinä – osa luovutuspisteistä auki tapaninpäivänä