Mänttä-Vilppulassa 11 koronatartuntaa kuntoutusosastolla, Hämeenlinassa koronatartunta hoivakodissa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Mänttä-Vilppulassa 11 koronatartuntaa kuntoutusosastolla, Hämeenlinassa koronatartunta hoivakodissa

Tarunnan lähteitä ei tiedetä.

Mänttä-Vilppulan kaupungissa on todettu 11 koronavirustartuntaa Punatulkun palvelukeskuksen Harjupeipon kuntoutusosastolla, Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan. Kaksi tartunnan saaneista on keskuksen työntekijöitä, loput yhdeksän ovat keskuksen nykyisiä tai sieltä jo kotiutuneita asukkaita.

Kaikilta asukkailta ja työntekijöiltä on otettu koronavirusnäytteet, ja sairastuneet on eristetty. Tartunnan lähdettä ei tällä hetkellä ole tiedossa.

Hämeenlinnassa on todettu koronatartunta Mainiokoti Larin Kyöstin hoivakodissa, Kanta-Hämeen keskussairaalasta kerrotaan. Tartunnan saanut iäkäs potilas on nyt sairaalahoidossa. Myöskään Hämeenlinnassa tartunnan lähde ei toistaiseksi ole tiedossa.

Tartunta todettiin eilen maanantaina, ja hoivakodin asukkaat ja henkilökunta on määrä testata tänään. Kaikkiaan asukkaita on 35.

THL: Venäjältä tulleella bussimatkustajalla todettu koronatartunta

Venäjältä Suomeen linja-autossa matkustaneella on todettu koronatartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Linja-auto lähti Pietarista tiistaina 8. syyskuuta ja saapui Suomen puolella Haminaan. Matkustaja oli saanut ensimmäiset oireensa päivä Suomeen saapumisen jälkeen.

Bussissa oli 51 matkustajaa, joista 32:n yhteystiedot on toistaiseksi saatu selville ja loppuja selvitellään parhaillaan. Viranomaiset ottavat yhteyttä altistuneisiin.

Lue lisää

Amerikkalaisen lääkejätin mahdollinen koronarokote eteni viimeiseen testivaiheeseen

Suomessa varmistui 93 uutta koronavirustartuntaa

Matkustusrajoitukset haittaavat palveluiden vientiä – brexit varjostaa osaltaan näkymää

Maaseutu on mahdollisuus, tervetuloa!