Kotimaa

Rukan maailmancup järjestetään koronan takia ilman yleisöä

Päätös tehtiin tiiviissä keskusteluyhteydessä Hiihtoliiton ja Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n kanssa.
Katsojat olivat varustautuneet Suomen lipuin viime vuoden kilpailuissa. Tänä vuonna Ruka Nordic -tapahtumaan ei myydä pääsylippuja stadion- ja kilpailualueelle. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup Kuusamon Rukalla järjestetään marraskuun lopussa koronavirusepidemian takia ilman yleisöä. Cup järjestetään 27.–29. marraskuuta.

Ruka Nordic -tapahtumaan ei myydä pääsylippuja stadion- ja kilpailualueelle.

"Punnitsimme hallituksessa hyvin tarkkaan asiaa ja huolellisen harkinnan jälkeen päädyimme tähän ratkaisuun, joka on mielestämme järkevin sekä yleisön että urheilijoiden kannalta. Päätös on linjassa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon kanssa käymiemme keskustelujen ja häneltä saamiemme kommenttien kanssa", kertoo tiedotteessa Kuusamon Erä-Veikkojen hallituksen puheenjohtaja Matti Heikkilä.

Rukalla on tarkoitus kilpailla kolmena päivänä maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupia ja kahtena päivänä mäkihypyn maailmancupia.

"Olemme todella pahoillamme, että emme pysty tänä vuonna tarjoamaan hiihtolajien faneille upeaa tapahtumakokemusta paikan päällä. Tällä päätöksellä pystymme hallitsemaan ihmismäärää tapahtumassa ja pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan mahdollisimman turvalliset olosuhteet joukkueille, jotka kilpailevat Rukalla", Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kommentoi.

Päätös tehtiin tiiviissä keskusteluyhteydessä Hiihtoliiton ja Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n kanssa.

Poikkeuksellisen tilanteen takia FIS tarkastelee yksittäisen tapahtuman järjestämistä vielä 30 vuorokautta ennen tapahtumaa. FIS vahvistaa tapahtumakalenterin syys-lokakuun vaihteessa viikolla 40.

Lue lisää

Baarien ja yökerhojen koronarajoitukset nousevat taas hallituksen pöydälle

Ministeriö: Kokoontumisrajoitus ei ole muuttunut vaan pysyy 500 ihmisessä, aluehallintovirastolle lähetetystä kirjeestä oli pudonnut nolla pois

Espanjassa avataan uimarantoja, koronarajoitukset höllentyvät myös Madridissa ja Barcelonassa

Kesälomakausi heikentää koronarajoitusten alueellisen purkamisen hyötyä – "Kesäaikana ihmiset liikkuvat sen verran, että alueelliset rajoitukset eivät ratkaisisi mitään"