Kotimaa

THL: Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskia suositellaan lukioissa ja ammattikouluissa

Tänään koronatapausmäärä nousee Suomessa noin 90 uudella tapauksella.
Ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoo, että koronaepidemia kiihtyy pikku hiljaa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt suositusta kasvomaskien käytöstä. Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi muun muassa toisen asteen oppilaitoksissa ja julkisissa sisätiloissa.

Jos koronaepidemia kiihtyy leviämisvaiheeseen, maskisuositus tulisi myös yläkouluikäisille ja aina, kun ollaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoo, että koronaepidemia kiihtyy pikku hiljaa. Tänään koronatapausmäärä nousee Suomessa noin 90 uudella tapauksella. Ilmaantuvuus lähenee siten jo 15:tä.

Puumalaisen mukaan sitä, olemmeko alueellisesti kiihtymisvaiheessa, tarkastellaan parhaillaan eri puolilla Suomea.

Hallituksen on määrä päättää uusista matkustusrajoituksista alkuiltapäivästä istunnossaan. Sisäministeriö on valmistellut esitystä THL:n maanantaisten lukujen perusteella. Niiden perusteella sisärajavalvonta olisi palautumassa muun muassa Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Saksasta saapuvien matkustajien kohdalla.

Suomeen saa tällä hetkellä matkustaa vapaasti vain maista, joissa on ollut enintään 25 tautitapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden viikon aikana. Kyseisissä maissa tämä raja on ylittynyt.

Hallitus teki periaatepäätöksen 25 tartunnan raja-arvosta 11. syyskuuta, ja päätöksiä muutetaan viikoittain sen nojalla, mitkä maat sen ylittävät ja mitkä alittavat.

Raja-arvon ylittäneistä maista tuleville suositellaan kahden viikon omaehtoista karanteenia.

Lue lisää

THL: Suomessa on raportoitu yksi uusi koronakuolema ja 122 uutta virustartuntaa

Venäjän duuman jäsenistä 38 on tällä hetkellä sairaalahoidossa – koronatartunnoissa uusi ennätys, metromatkustajilta mitataan kuume

Luonnon köyhtymisen ja koronan yhteys tunnustettiin EU:n ministerikokouksessa – luvassa tehokkaampia keinoja suojella monimuotoisuutta

Tilat ja lomitus kestivät koronan