Kotimaa

Jyväskylän kaupunki täsmentää työntekijöilleen lähettämäänsä koronavilkku-ohjeistusta "Viestistä on jäänyt ensimmäinen itsestäänselvyys pois"

Jyväskylä on ohjeistanut sähköpostitse työntekijöitään, että koronavilkun ilmoittama altistusviesti ei ole syy jäädä pois töistä.
Juho Leskinen
Koronavilkku-sovelluksen on tarkoitus helpottaa altistuksen saaneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Jyväskylän kaupungin työntekijöilleen lähettämä sisäinen koronavilkku-ohjeistus on ollut puutteellinen. Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Emmi Palokangas vahvistaa asian Maaseudun Tulevaisuudelle.

Jyväskylä on ohjeistanut sähköpostitse työntekijöitään, että koronavilkun ilmoittama altistusviesti ei ole syy jäädä pois töistä. Jos koronavilkku hälyttää, työntekijän pitää ilmoittaa siitä aina esimiehelle.

Vaikka työntekijä olisi oireeton, hänen pitää käyttää varotoimenpiteenä 14 vuorokautta maskia tullessaan työpaikalle.

"Viestistä on jäänyt ensimmäinen itsestäänselvyys pois. Eli altistumisilmoituksen saatuasi toimi koronavilkun ohjeiden mukaan ja ole koronavilkun ohjeistamalla tavalla yhteydessä terveydenhuoltoon", Emmi Palokangas sanoo.

Jyväskylän kaupunki on suositellut laajasti työntekijöitä lataamaan puhelimeensa koronavilkun ja toimimaan sovelluksen ohjeiden mukaan. Maininta on vain jäänyt pois työnantajan lähettämästä lisäohjeistuksesta.

"Totta kai me korjaamme sitä sisäistä viestiä. Jyväskylän kaupungilla ei ole erillisiä ohjeita, vaan me toimimme aina THL:n valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti", Palokangas painottaa.

Altistumisilmoituksen saaneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Jos käyttäjällä on oireita, hänen on hyvä mennä Omaolo-palveluun ja täyttää oirearvio.

"THL:n valtakunnallisessa ohjeessa ei sanota, että jää automaattisesti pois töistä, kun koronavilkku hälyttää. Työntekoa voi jatkaa ja näin se on myös valtakunnallisesti", Peltokangas sanoo.

Palokankaan mukaan Jyväskylän kaupunki suhtautuu vakavasti koronatilanteeseen.

Esimerkiksi vierailut ikäihmisten yksiköissä ja vammaispalveluissa siirrettiin elokuussa ulkoilmaan riskiryhmien suojelemiseksi. Perusopetukseen ei oteta Jyväskylässä opetusharjoittelijoita.

Torstaina Jyväskylä antoi seuraavan kahden viikon ajaksi kaikille yli 15-vuotiaille asukkailleen laajan maskisuosituksen. Suurin osa kaupungin työntekijöistä on etätöissä vuoden loppuun saakka.

Lue lisää

Jyväskylässä ilmenneiden salmonellatapausten määrä noussut lähes 450:een – tartunnan lähteenä todennäköisesti ulkomainen jäävuorisalaatti

Vihreät menetti Jyväskylän ykköstilan SDP:lle ja kokoomuskin meni ohi – kaupungin ääniharavaksi nousi Bella Forsgren

Jyväskylän edellisten kuntavaalien ääniharava Touko Aalto näkee vaalituloksessa myös huolestuttavia piirteitä: "Alueet ja ihmiset eriytyvät toisistaan"

"Virtaama ei ole ollut koskaan näin suuri sitten 1970-luvun" – Päijänteen virtaama rikkoo jo ennätyksiä