Kotimaa

Ilmavoimien vuoden pääsotaharjoitus Ruska 20 alkaa – harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja

Ruskassa noudatetaan koronaviruksesta johtuvia valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia rajoitteita.
LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Ilmaoperaatioharjoitukseen osallistuu yli 60 lentokonetta ja noin 4800 ihmistä ympäri Suomea.

Ilmavoimien vuoden pääsotaharjoitus Ruska 20 alkaa tänään ja kestää 6. lokakuuta asti. Ilmaoperaatioharjoitukseen osallistuu yli 60 lentokonetta ja noin 4 800 henkilöä ympäri Suomea. Myös Ruotsin ilmavoimat ottaa osaa harjoitukseen.

Vuosittain järjestettävien Ruska-harjoitusten tavoitteena on kehittää Ilmavoimien valmiutta sekä kouluttaa kantahenkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä. Lentotoimintaa voi olla kaikkina vuorokauden aikoina.

"Harjoituksessa kantahenkilökunta, varusmiehet ja reserviläiset toimivat poikkeusolojen tehtävissään Ilmavoimien liikkuvan taistelutavan mukaisesti", harjoituksen johtaja, Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Juha-Pekka Keränen sanoo tiedotteessa.

Harjoitus näkyy ja kuuluu suuressa osassa maata, Rovaniemeltä Jyväskylään ja Kajaanista Vaasaan.

Keräsen mukaan Ruskassa noudatetaan koronaviruksesta johtuvia valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia rajoitteita.

Rovaniemen, Jyväskylän, Oulun, Kajaanin ja Hallin tukikohdat ovat käytössä koko harjoituksen ajan. Harjoitukseen osallistuvia joukkoja toimii myös tukikohtien ympäristössä, ja harjoituskäyttöön otetuilla alueilla on liikkumisrajoituksia.

Eniten lentotoimintaa on 2.‒6. lokakuuta, jolloin käytössä ovat myös Kuopion, Seinäjoen, Kokkola-Pietarsaaren, Vaasan, Pudasjärven ja Kuusamon lentokentät. Ruotsalaiset lento-osastot tukeutuvat pääasiassa Rovaniemelle sekä Luulajan tukikohtaan Ruotsissa.

Harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä, ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja, tiedotteessa kerrotaan.

Lue lisää

MT selvitti: Pelko lomittajapulasta ei toteutunut – kotieläintiloille riitti sijaisia koronasta huolimatta

Tässä kunnat, joissa koronaa on ollut koko taudin aikana alle viisi tapausta – Siilinjärvi on kunnista väkiluvultaan suurin, kunnanjohtaja: ”Olemme onnistuneet"

Influenssarokotteita jaetaan tänä vuonna ajanvarauksella – THL kehottaa ottamaan rokotuksen: "Samanaikainen koronatartunta ja kausi-influenssa on huono yhdistelmä"

Lännen Media: Poliisi tutkii Kiuruveden hoivakodin koronakuolemia taloudellisen hyödyn tavoitteluun liittyvinä laiminlyönteinä