Kotimaa

Pääministeri Sanna Marin on poistunut Eurooppa-neuvoston kokouksesta varotoimenpiteenä – Ruotsin pääministeri edustaa Suomea loppukokouksen ajan

Koronatartunnan saanut Tom Packalén ja Marin ovat olleet läsnä samassa kuulemistilaisuudessa keskiviikkona pikkuparlamentin auditoriossa.
Pääministeri Sanna Marin osallistui keskiviikkona samaan kuulemistilaisuuteen kuin koronatartunnan saanut kansanedustaja Tom Packalén. Tilaisuudessa noudatettiin turvavälejä. LEHTIKUVA / AFP

Valtioneuvosto kertoo saaneensa tiedon, että pääministeri Sanna Marin (sd.) on ollut samassa tilassa koronatartunnan saaneen kansanedustaja Tom Packalenin (ps.) kanssa sekä Suuren valiokunnan ja Ulkoasianvaliokunnan  yhteiskuulemisessa kuin myös muualla eduskunnan tiloissa.

Tämän johdosta pääministeri on tänään poistunut Eurooppa-neuvoston kokouksesta ja pyytänyt Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniä edustamaan Suomea loppukokouksen ajan.

Pääministeri palaa välittömästi kotimaahan, jossa hänelle tehdään koronatesti. Tämän jälkeen pääministeri siirtyy kesärantaan omaehtoiseen karanteeniin.

Packalén ja Marin ovat olleet läsnä samassa kuulemistilaisuudessa keskiviikkona pikkuparlamentin auditoriossa.

Kyseessä oli ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan yhteiskuuleminen, jossa osallistujien välillä on pidetty turvavälit, sanoo kokouksen sihteerinä toiminut valiokuntaneuvos Jonna Laurmaa STT:lle.

Valtaosa kokouksen osallistujista on Laurmaan mukaan myös käyttänyt kasvomaskeja, mukaan lukien Marin.

Pikkuparlamentin auditorio on Laurmaan mukaan eduskunnan suurimpia tiloja.

Kokous kesti pöytäkirjan mukaan 45 minuuttia, ja Marin on ollut Laurmaan mukaan paikalla käytännössä koko kokouksen ajan.

Packalénin koronavirustartunta havaittiin eduskuntatiedotuksen mukaan torstaina. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on käynnistänyt torstaina altistuksia koskevan jäljityksen, eduskuntatiedotus kertoo.

Packalén kertoi STT:lle aiemmin osallistuneensa eduskunnassa tiistaina ja keskiviikkona kokouksiin maski päässä ja turvavälejä noudattaen. Hän sai tiedon viime lauantaina mahdollisesti tapahtuneesta altistuksesta torstaina.

Lue lisää

Euroopan kuluttajakeskukset varoittavat lennonvaraussivustoista – kuluttajaongelmat korostuneet korona-aikana

Belgiassa, Venäjällä ja Ukrainassa rikottiin koronatartuntojen ennätyksiä

IFK Mariehamnin uudet tartunnat saivat puhelimen tuuttaamaan varattua

"Politiikalta sain enemmän kuin uskalsin odottaa" – ex-puolustusministeri Jussi Niinistö johtaa nyt Kannuksen kaupunkia